Újpest – Hungária 6:6 (4:3)

A barátságos „derby”-mérkőzés 12 gólján megosztozkodott az Újpest és a Hungária

Hungária-út. – 6000 néző. – Bíró: Bíró Sándor.
A barátságos derbymérkőzés – „vízipóló”-eredményt hozott, nem kevesebb, mint 12 góllal, amiben elsősorban a védelmek gyöngesége és a mély talaj a ludas. A pálya mellett, a nagytribün előtt még áll a hó, ide nem jut el a nap melege. A játékba csak a sűrűn hulló gólok hoztak érdekességet.

Az Újpest csapata győzelmet érdemelt volna. A Hungária három gólt 11-esből szerzett.

Az Újpest a födözetsorával kísérletezett. Először a Borsányi-Kvasz-Vilhelm - trió játszott, a második félidőben pedig Volentik volt a centerhalf, Kvasz pedig a balfödözet. Egyelőre Kvasz többet mutatott, mint Volentik.

A lila-fehér csatársor máris kitűnő formában van. Különösen Stofián és Spitz voltak elemükben.

A Hungáriában Németh és Ujvári fölváltva védtek. Németh jól, Ujvári gyöngén. A hátvédek közül Kocsis volt a legjobb. A födözetsorban Kléber, a csatársorban Bihámi tetszett. Az utóbbi különben egymaga öt gólt rúgott.

Változatos játékkal kezdődik a mérkőzés. Először a Hungária vezet veszélyes támadást, majd Spitz lő kapufát. A 6. percben Kővágó hendszéért 11-es jár, amit Bihámi belő (0:1).

A gól után Acht helyett Huber áll be az Újpest kapujába. A 8. percben Auer szabadrúgását Spitz befejeli (1:1). A 11. percben Hirzer-Bihámi akciójából az utóbbi gólt lő: (1:2). Az Újpest kiegyenlítése nem késik, Ströck beadását Stofián befejeli (2:2).

Egy perc múlva, a 13. percben Bihámi kavarodásból harmadszor is a Hungáriának szerzi meg a vezetést. (2:3). A 20. percben Ströck beadására Ujvári hibásan fut ki és Spitz kiegyenlít (3:3).

Ezután Németh foglalja el Ujvári helyét és Spitz bombafejesét rögtön bravúrral védi kornerre. Két újpesti korner után V. Szabó centerét Auer nehéz helyzetből befejeli (4:3).

A második félidőben az Újpestben Wilhelm bekkel Fogl III. helyett, a Hungáriában pedig Nagy Mandl. Rebró Sebess helyett játszik. Az 5. percben Wilhelm Hirzer magas beadását a 16-oson belül kézzel fölugorva leüti 11-es. Újra Bihámi lövi be (4:4).

Az Újpest újra magához ragadja a vezetést, P. Szabó centerez, Stofián gólt lő: (5:4). Ezután a Hungária kerül egy időre fölénybe, mégis a 30. percben Stofián lő újabb gólt (6:4).

Az Újpest támad és már mindenki biztos győzelmében, amikor a 36. percben Kővágó faultjáért ítél 11-est a bíró. Ezt is Bihámi juttatja rendeltetési helyére: (6:5). A 40. percben kavarodásból Hauer kiegyenlít (6:6).

A bíró az újpesti vezetők reklamáló közbelépése miatt a 42. percben lefújja a mérkőzést.