A kormányzó vasárnap fölavatta Dunaföldváron az uj Dunahidat

Dunaföldvár, november 23.

Vasárnap délelőtt ünnepélyes keretek között avatták föl az uj dunai hidat. A fölavatáson megjelent kiséretével Horthy kormányzó is, akit Bud kereskedelmi miniszter üdvözölt. 

– A mai időkben, amikor a közlekedési politika lett a gazdaságpolitika tengelyévé – mondotta –, különös fontossága van az uj hid forgalomba iktatásának. Ma minden körülmény arra ösztönöz bennünket, hogy minél gyorsabban kapcsolódjunk bele a világforgalomba. A közlekedés fejlesztése az a helyes beruházási politika, amely az országot gazdaságilag erősiti. A magyar verejték gyöngyözése, amellyel a hid épült, hitet és bizalmat szuggerál azokkal szemben, akik ezt a szegény nemzetet a csüggedés és kétségbeesés osztályosává akarják tenni.

Szévald Oszkár alispán Tolnamegye, Erdélyi Lóránt alispán Pestmegye nevében üdvözölte a kormányzót, majd Forster Gyula államtitkár ismertette a hid épitését és arra mutatott rá, hogy az uj hid a nemrég fölavatott tiszaugi hiddal együtt közvetlen kapcsolja össze a Tiszántult a Dunántullal. A beszédek után a kormányzó elsőnek lépett a hidra, amelyet ezzel átadott a forgalomnak.