India alkirálya kihirdette a statáriumot

London, április 21.
Bombayi jelentés szerint a chittagongi fegyverraktárak földulásában az eddigi megállapítások szerint hatvanan vettek részt. A zendülők a környéken levő hegyekbe menekültek, ahol most rendőrjáratok üldözik őket. Öt zendülőt letartóztattak. A hatóságok fölfogása szerint Chittagongban a bengáli terroristaszervezetek aknamunkája okozta a zendülést, akik Gandhi mozgalmával párhuzamosan elérkezettnek látták az időt a megmozdulásra.

A bombay hivatalos lap rendkivüli kiadása a kivételes hatalom megujitásáról szóló rendeletben közli az alkirály nyilatkozatát.

Nyilatkozatában hangsulyozza Lord Irving, hogy fegyveres terroristáknak a chittagongi vasut és rendőrség ellen intézett támadása elkerülhetetlenné tette a legerélyesebb rendszabályok alkalmazását.

A bombayi nemzeti tanács jelentése szerint jelenleg hét fronton folyik szakadatlanul a sótermelés. A rendőrség hatszor egymásután rajtaütött egy sótermelő önkéntestáboron.

A rendőrök fölborították a sófőzőüstöket, amelyeknek tartalmától három önkéntes égett sebeket szenvedett.

A Bombayben tartott indiai mohamedán konferencia elnöke beszédében hevesen támadta Gandhit, aki szerinte semmibe sem veszi a mohamedán kisebbség vallási és politikai jogait. Éppen ezért a mohamedánok végleg elfordulnak a törvénysértő mozgalmaktól és minden reményüket az angolok által igért alkotmányozó konferenciára alapítják.