A Ferencváros bravúros csatárjátékkal 5:3-ra verte az Admirát

Takács II. három gólt lőtt, egyet-egyet Toldi és Kohut

Bécs, március 9.
A Wackertől február 16-án 4:1 arányban szenvedett veresége után a Ferencváros újabb vereségére számított a bécsi sportközvélemény, bár az Admira is rosszul startolt a tavaszi szezonban, hiszen a Rapidtól 6:0-s katasztrofális gólaránnyal kapott ki.

A Ferencváros azonban kellemetlen napot szerzett a bécsi futballnak, mert két gólnyi hátrány ellenére ragyogó csatárjátékkal már az első félidőben két gól előnyt szerzett és előnyét szünet után is sikerre védte meg.

A zöld-fehérek tehát a szezon elején szenvedett vereségükért fényesen rehabilitálták magukat és győzelmük annál értékesebb, mert az Admira Franzl-Soldatics-Janda személyében a bécsi csapatok közül a legjobb közvetlen védelemmel rendelkezik.

A Ferencváros eleinte nehezen kapott lábra úgy, hogy az első félidő első felében az Admira volt némi fölényben. Amikor azonban teljes erővel megindult a ferencvárosi gépezet, négy egy másutáni góllal már szünet előtt bebiztosította a győzelmét.

Kitűnő halfsora támogatásával, a második félidőben is nagy fölényben volt a mezőnyben, de az Admira briliáns védelme a nagyobb gólarányú vereséget sikeresen el tudta hárítani.

A Ferencváros csapatában sérülése ellenére Takács II. játszotta ki a legjobb formát, de meglepően jól állta meg a helyét a csatársorban Turai és Toldi is, míg a halfok közül Bukovi és Lyka brillírozott. A közvetlen védelem csak az első 20 percben ingadozott.

Az Admirában a közvetlen védelem remekelt, a csatárok közül Schall és Stoiber jeleskedtek, de a halfsor semmiképpen sem elégített ki.

A mérkőzést az Admira támadásai vezették be és a 15. percben Facco révén vezető gólhoz is jut, sőt öt percre rá Schall révén a meccs már 2:0-ra áll a bécsiek javára.

A Ferencváros most erősít és a 34. perben Toldi, a 37. percben briliáns egyéni játékkal Takács II., a 40. percben pedig Kohut eredményes. A kitűnő Takács II. három perccel a félidő előtt a vetődő Franzl mellett a Ferencváros negyedik gólját lövi. Félidő: 4:2.

Szünet után 15 percig ismét az Admira van frontban, de a zöld-fehérek védelme kitűnően tömörül. Schall 4:3-ra javít, a bécsiek további támadásai azonban energiátlanok. Az utolsó 10 percben a Ferencváros pompás finisbe kezd. Ennek eredménye a 39. percben Takács II. újabb gólja: 5:3.

A Hohe Warte-pályán 22.000 néző előtt lezajlott meccset Cejnar (Svájc) vezette.