A magyar amatőrválogatott csapat 3:1-re legyőzte Lengyelországot

Az amatőr Európa Kupában eddig olyan rosszul szerepelt magyar amatőrválogatott szép győzelemmel örvendeztette meg az olasz-magyar mérkőzés közönségét. A magyar amatőrcsapat 3:1 arányú győzelme teljesen megérdemelt volt, mert szebb futballt játszott, mint ellenfele.

A lengyel csapat nem játszott olyan jól, mint az amatőr Európa-Kupában elfoglalt előkelő helyezése alapján várni lehetett volna. A magyar csapatban remek halfsor játszott, élén Sárosival és Havassal. A védelem nem hibázott, a csatársorban pedig a belső trió játszott kitűnően. A lengyel csapatban Martyna jobbhátvéd és Kossok balösszekötő játszott a legjobban. Kiváló bíró volt a lipcsei Fuchs.

A közönség lelkesítésének hamar van eredménye. A 9. percben Gerely a 16-osről bombaszabadrúgással megszerzi a vezetést. A magyar csapat a félidőben többet támad, de a lengyelek jól védekeznek. A második félidőben, az 5. percben Soponyai fölösleges hendszet vét 20 méterrel a kapu előtt és Kossok védhetetlen szabadrúgással kiegyenlít, (1:1).

A 12. percben Bokor lövése irányt változtat egy lengyel védőjátékos kezén, Reinhardt ugyan gólt lő, de a bíró kissé elkésve a 11-est ítéli meg: Bokor belövi (2:1). A 16. percben Reinhardt Szűcs II. elé tálal, akinek lövését a lengyel kapus nem tudja védeni. (3:1).