A magyar vízipólócsapat 9:0-ra győzött az osztrákok ellen

Magyarország – Ausztria 9:0 (5:0)

A Klebersberg Kupa-mérkőzések óta először szereplő magyar válogatott csapatot viharos ovációkkal fogadja a közönség, amely túl sokat várt és így az impozáns gólarányú győzelem ellenére, csalódás érte.

A csapat ugyanis még „nincsen együtt” és inkább csak bravúros egyéni akciókból érte el a mindenképpen briliáns eredményt, amelyhez hasonlóan, az eddigi 12 osztrák-magyar mérkőzés közül, csak egyszer, 1928-ban győzött.

Különösen szembetűnő volt az összjáték hiánya, reméljük azonban, hogy külföldi túráján ismét összeszokik a csapat és megismétli tavalyi páratlan bravúrját, amikor tudvalevően veretlenül harcolta végig az esztendőt.

Barta kapuvéd tudományát nem tették próbára az osztrák csatárok, de már Ivándy-nak és Homonnai II.-nek elég sok munkája akadt, amelyet nagyon megbízhatóan láttak el, csak túl sokáig tartják maguknál a labdát.

Keserű II. sokat elkalandozott, de néhány akciója remek volt. Németh még nincsen formában, nagyon vigyáztak is rá, mégis három gólt dobott. Keserű I. és Vértesi minden támadása veszélyt jelentett, de valószínűleg sokkal eredményesebbek lettek volna, ha nem művészi (beejtett) gólokra törekednek.

Az osztrák csapat legjobb része a túl keményen játszó védelem volt, elsősorban Klein kapuvéd, aki „Franzl” stílusában (a kapu előterében) dolgozik. A Vienna két hátvédje átlagjátékos, kitűnő a half Steinbach, míg a csatárok közül a tartalék Lergetporer bizonyult a legjobbnak. Az osztrákok különben csak az első félidőben állták az iramot, a másodikban összjátékkal gólrekorddal győzhettek volna a magyarok.

Kezdés után Németh fogja el a labdát, hátraadja Homonnainak, aki Vértesit szökteti és az első akcióból már meg is születik a vezető gól. (1:0).

Keserű I. beejti labdáját Klein védi, majd szabaddobásból az osztrákok kerülnek frontba, de Mehler labdája célt téveszt. Vértesi bombáját Klein pompásan menti. Lergetporer 10 méteres lövését Barta fogja el. Németh szabaddobása Vértesihez kerül, aki Keserű I-hez passzol és a ravaszul beejtett labda menthetetlen (2:0) újabb Vértesi-Keserű I. támadást utóbbi túlkombinál.

Lergetporer lövését Barta korner áron menti. Vértesi Klein tudományát teszi próbára, aki duplázva briliánsan véd. A magyarok kornere után Vértesi Némethez továbbit, aki 3:0-ra javít, majd Homonnai II. szabaddobásából ismét Németh szerez gólt (4:0).

A magyar csapat most már macska-egérharcot folytat és Ivándy hosszú passzából, Weckel faultja ellenére, Keserű II. dob gólt (5:0). Szünet után óriási szenzációt kelt, hogy Ausztria fogja a labdát, sőt Flesch váratlan lövését Bartának kell menteni. Most Keserű II. vezet remek egyéni támadást, amelyet menthetetlenül helyezett góllal fejez be. (6:0).

Lergetporer lövése centiméterekkel a magyar kapu fölött süvit el. A formás Homonnai II. – Keserű I. – Németh-támadásnak a hetedik gól az eredménye. Homonnai II. faultját megtorolja Flesch, amiért kiállítják, ugyanaz a sors éri Weckelt, aki a labdát a bíróhoz vágja. Pompás Vértesi-Keserű I. összjátékból a kilencedik és éppen a tizediket készül dobni Keserű I., amikor az időmérő a meccs végét jelzi.

Mind a két mérkőzést Klapac, a csehszlovák úszószövetség elnöke vezette nagy jóindulattal. Sajnos, a játékosok azt csinálhattak, amit akartak, mert sem az elúszást, sem a durva játékot nem büntette és így az osztrákok szabadon grasszálhattak.