Ferencváros – Jugoszlávia 5:2 (4:1)

Belgrád, augusztus 24.
A Ferencváros együttese pompás futballt játszott és különösen az első félidőben nyújtott teljesítménye érdemel dicséretet. A csatársor nélkülözte Turayt, aki az előző napi mérkőzésen megsérült. Az őt helyettesítő Lázár nagyszerűen beleilleszkedett a csatársorba.

Nappal szemben kezdett a Ferencváros s azonnal erőteljes támadásokat vezetett a jugoszlávok kapuja ellen. A 6. percben, a jobbszárny tetszetős támadása után Toldy éles, védhetetlen lövéssel megszerezte a vezető gólt: (1:0).

Sorozatos támadások után a 15. percben Kohut ívelt beadását Takács II. juttatta az ellenfél hálójába: (2:0). Két perc múlva Petichet elengedte a védelem s az ügyes csatár közvetlen közelről gólt lőtt: (2:1). A 19. percben Toldy huszonöt méteres bombalövése röpült a jugoszlávok kapujába: (3:1).

A következő percben Berkessy kiállt s ezután a halfsor így játszott: Fuhrmann, Lyka, Obitz. A Ferencváros pompás technikai trükkjeit a közönség nagy élvezettel nézte és gyakran megtapsolta. A 27. percben Takács II. szép lövése újabb gólt eredményezett: (4:1).

A Ferencváros a biztos győzelem tudatában lefékezett és ennek tulajdonítható, hogy a félidő végéig a játék ellaposodott. Az utolsó percben Kohut bombalövése a kapufáról pattant a mezőnybe.

A második félidőben a jugoszlávok kerekedtek fölül. Az előzőnapi erős meccs és a 40 fokos hőség lefokozta a Ferencváros játékosainak játékkedvét. A csapaton percről-percre jobban kiütköztek a fáradtság jelei. A 15. percben Ljuburic szép lövését Angyal nem tudta védeni: (4:2).

A Ferencváros a meccs további részén is lankadtan játszott s a jugoszlávok mindinkább fölénybe kerültek. Egymásután nyolc kornert lőttek az erőteljesen játszó jugoszláv csatárok és a Ferencváros csak négy kornerral tudta viszonozni a fölényüket.

A 28. percben a Ferencváros szép támadást vezetett, amelynek következménye Takács II. kapulövése volt. A 34. percben Popovic bekk kézzel fogta meg Tánczos beadását, de a bíró nem ítélt 11-est. A 35. percben Toldy egyéni játékkal beállította a végeredményt: (5:2).

A Ferencváros sokkal jobban játszott, mint szombaton a tartalékosok BSK ellen s győzelme teljesen megérdemelt. Különösen a halfsor mutatott nagy formát, a csatársorban pedig Toldy volt a legjobb. A mérkőzés végén a közönség a Ferencváros csapatát meleg ünneplésben részesítette. Vaszilievics bíró, a meg nem adott 11-estől eltekintve, kielégítően bíráskodott.

A csapat még vasárnap este 9 órakor vonatra ült s hétfőn reggel 6 órakor érkezik Budapestre.