III. kerületi TVE – MTK 4:2 (2:2, 1:2)

Vízipóló-kupa elődöntő mérkőzés

Érdekes, izgalmas meccset vívott a két csapat a vízipóló-kupa elődöntőjében. Miként a 3:3 arányban eldöntetlenül végződött bajnoki mérkőzésen, ezúttal is egyenlő erősnek bizonyult a rendes játékidőben a két csapat. Az első félidőben az MTK volt fölényben és ennek megfelelően 2:1 arányban vezetett. A második félidőben a III. kerület volt veszélyesebb és a rendes játékidő végén 2:2 volt az eredmény.

A szabályok értelmében tízpercnyi szünet után kétszer háromperces meghosszabbítás következett. A III. kerület már az első három percben két gólt szerzett és így bebiztosította a győzelmét. Az eredmény azután már nem változott.

A bíró, a bécsi Wackler, jól vezette a mérkőzést. A győztes csapat egységesebb volt, míg az MTK-ban csak a két válogatott, Keserű I. és Homonnai II., klasszis, de partnereik túl gyöngék. A III. kerületben Czelle, Kékessy és Bródy voltak különösen jók.

A mezőny legjobbja Keserű I. volt, csak kevés szerencse kísérte a lövéseit. Az MTK-ban Ravasz, Szabó, Bory, Rajki II., de különösen Schlenker nagyon gyöngén játszottak. A III. kerület megérdemelten kvalifikálta magát a kupa döntőjébe, ahol a MAC lesz az ellenfele.

Az MTK fölényével kezdődik a játék. A szigorú Wackler elúszásért kiállítja Sustrovochot és igy az óbudaiak csak hat emberrel játszanak. Az MTK nagyon támad és Homonnai II. megszerzi a vezető gólt (2 p. 55 mp.) 0:1.

A kiegészült III. kerület rövidesen kiegyenlít. Kékessy messziről lő és a labda az elbámészkodó Bory fölött csapódik a hálóban (3 p. 48 mp.) 1:1. A potyagól után Czelle kapufát dob, majd Keserű I. Schlenker labdájával ravaszan ívelt gólt lő (5 p. 36 mp.) 1:2. Sok foult tarkítja a játékot.

Szünet után a III. kerület támad. Czelle kapufát lő, de később gólt is (2 p. 41 mp.) 2:2. Nagy küzdelem indul a győztes gólért. Keserű I. szenzációsan játszik. Egyik lövését Bródy védi bravúrral, a következőt viszont a kapufa menti. Czelle is kapufával válaszol. Az idő letelt, hosszabbítani kell.

Tízperces pihenő után folytatják a mérkőzést. A III. kerület jobban bírja a tempót, az MTK kiegészítő játékosai gyöngék, Keserű I. egyedül nem megy sokra. Egy ízben tisztán áll, de fölé lövi a „meccslabdát”. Czelle szerencsésebb, mert az ő lövése a kapufáról bepattan a hálóba (2 p. 06 m.) 3:2.

Alig kezdenek, újból Dezső passzából Kékessy újabb gólt szerez (2 p. 41 mp.) 4:2. Helycsere után óriási energiával támad az MTK, de Keserű I. újból csak a kapufát találja el. Szabó lövését pedig Bródy kornerre menti. A III. kerület remek védőjátékkal tartja az eredményt a befejezést jelentő sípszóig.