A bankrablással vádolt Sass- testvérek földalatti kincseskamráját keresi a berlini rendőrség

A bankrablással vádolt Sass- testvérek földalatti kincseskamráját keresi a berlini rendőrség a charlottenburgi temetőben, amelyben vasárnap reggeltől estig folytatták az ásatást

Berlin, január 11.

Berlin legérdekesebb eseménye a rendőrség ásatása, amelyet vasárnap is reggeltől estig folytattak a charlottenburgi temetőben. Ez az ásatás összefügg azzal a nyomozással, amelyet néhány nappal ezelőtt indítottak a bankrablással vádolt Sass- testvérek ellen. A Sass- testvérekkel egyidőben már sok dolga volt a rendőrségnek, amikor őket gyanusitották a Disconto Gesellschaft egyik fiókjának nagy port fölvert kirablásával.

Most az az ujabb gyanu merült föl, hogy a két Sass-fivér, akik Berlin éjjeli életének ismert alakjai, a német Birodalmi Bank ellen tervez hasonló merényletet. A rendőrség föltevése szerint a rablók
a charlotternburgi Lujza-temetőben földalatti kincstárat rendeztek be és abban rejtették el a rablott értékeket. Ehhez a föltevéshez a rendőrség azt a kombinációt fűzte, hogy a rablók a temetőben talált föladalatti árkot akarták a Birodalmi Bank közelben lévő fiókjához vezetni és az árkon át a bank páncélszekrénytermeibe jutni.

Minthogy azonban a hónapok megfeszitett munkájára lett volna szükség ahhoz, hogy a bankrablást ily módon hajtsák végre, a rendőrség elfelejtette ezt a föltevést és egyelőre azért folytatja az ásatásokat, hogy az állitólagos földalatti kincseskamra nyomára jusson.