Apróságok

Nagy estélyt rendezett az elmult héten Izabella főhercegnő a Park- klubban, amelynek egyik érdekessége Fedák Sári föllépése volt. Az estélynek is,  Zsazsának is nagy sikere volt.

A svábhegyi gyönyörű golfpályán még nem nőtt ki a friss fű, még barna a tavalyi szikkadt, gyepszőnyeg, de szombaton az első lágy, tavaszi fuvallatra máris kivirult a pálya lebegő sálaktól, színes szvetterektől: megindult a tréning, készülnek Brionira. Az első fecskék között inkább hölgyeket láttam, Wittmann Ernőnét, Laczkó Willynét, akik Rakovszky Iván társaságában ütötték a kis fehér labdákat…

Zártkörű magyar bál volt szombat este a Hungáriában, a hölgyek számára kimondottan perkálszoknya és baboskendő dresszel. Az egyik meghívott dáma kivágott estélyi ruhában jelent meg, de ebben nem eresztették be a bálba. Kénytelen volt hazamenni és átöltözni perkálba és babosba. Rossz idő jár az estélyi ruhákra: hol letartoztatják, hol kitiltják őket.

Berlinből írják: Két uj szinház alakult Berlinben, a Theater der Spierlwüligen” és a „Theater der Unbegabten”. A „Dühös színészek” és a „Tehetségtelenek” szinháza kis kabaréhelyiségeket bérel, amelyekben a rendes előadások lezajlása után, vagyis éjjel 12 órakor kezdenek játszani s az előadások hajnali háromig tartanak. Egészen fiatal színészek és olyanok a tagjai ezeknek a társulatuknak, akik sehogyan sem tudnak érvényesülni.

Egy évvel ezelőtt előkelő szerepet játszott a bécsi és pesti társaságokban egy kitünő spanyol arisztokrata, Marqius Mendoza de Hor, aki rokonszenves modorával sok barátot szerzett magának, de rendkívül kevés készpénz fölött rendelkezett. Előkelő forrásból most azt közlik, hogy a márki egy olyan rettenetesen gazdag argentinai szenyorát vett feleségül, hogy azt a luxust is megengedhette magának, hogy a spanyol királyt meghívja vacsorára magához. Az előkelő forrás azt is közli, hogy a hír a pesti pártivadászok között nagy izgalmat váltott ki: valamennyien készülnek Argentinába…