Imrédy Béla feleségét megtámadták

Imrédy Béla bankigazgató feleségét többtagu társasága jelenlétében Mányoki-úti villája elött támadta meg egy rabló szombaton éjszaka

Meglepően vakmerő rablótámadás történt vasárnapra virradó éjszaka a Mányoki-ut 20. számu villa előtt, ahol egy autón hazaérkező társaságot támadott meg a merénylő.

A villa elé éjjel egy órakor érkezett meg az autóval Imrédy Béláné, a Magyar Nemzeti Bank igazgatójának felesége Perczel György, a BESZKÁR igazgatója és felesége kiséretében. A társaság néhány percig beszélgetett még a villa bejárata előtt, majd bucsuzás után Perczelné az autó felé indult. A sofför a kocsi mellett állt. Perczel György is elbucsuzott a villa tulajdonosnőjétől és már a kocsijához lépett. Imrédyné pedig kinyitotta a retiküljét. hogy a kapukulcsot előkeresse.

Ebben a pillanatban egy hatalmas termetű férfi ugrott a mitsem sejtő uriasszony mellé, öklével rásujtott és kikapta a kezéből a retikült, majd rögtön futásnak eredt. Néhány pillanattal később már Perczel György igazgató és a soffőr utánaeredtek a vakmerő támadónak, aki az egész rablást szemük láttára követte el.

Kiáltozásaikra segitségükre siettek a közelben lévő autók soffőrje is és heves üldözés után a Ménesi-uton sikerült a tettest utolérni. Az elszánt támadó hosszu, élesre kifent kést rántott üldözőire és leszurással fenyegetett mindenkit, aki közelébe jön. Amikor azonban látta a tulerőt, végül is megadta magát. Átadták egy rendőrnek, aki aztán bekisérte a főkapitányságra.

Itt megállapították, hogy a vakmerő retikülrabló Kovács János 47 éves kovácslegény, aki már többször volt büntetve. Kihallgatásakor azzal védekezett, hogy kétségbeesett helyzetében követte el tettét. Balassagyarmatról jött föl Budapestre, de nem kapott munkát, azért vetemedett a rablásra. A főkapitányságon meglapították, hogy Kovács jelenleg hasonló büncselekmény miatt körözés alatt áll. A megtámadott uriasszony az esetről a következőket mondta.

- Egészen hihetetlen és megdöbbentő volt. Két lépésnyire tőlem álltak a barátaim, akik hazáig kisértek és még most sem tudom felfogni azt az elszántságot, amellyel a merénylő megtámadott.

Nem ijedtem meg nagyon, mert olyan gyorsan ment végbe az egész, hogy azt sem tudtam, mi történt tulajdonképpen. Ha elrabolta volna a retikülömet sem ért volna nagy kár. Mindössze 10 pengő, a kapukulcs és néhány apróság volt benne, amely minden nő táskájában megtalálható.

A főkapitányságon még folytatják a letartóztatott rablótámadó kihallgatását. Igy elsősorban azt kutatják, hogy nem követett-e el más hasonló büncselekményt is a legutóbbi időkben.