Üzérkednek a bankbetétekkel

A spekuláció megkezdte az üzérkedést a bankbetétkönyvekkel is, amelyeket egyesek természetesen jóval értékükön alul vásárolnak meg azoktól a betétesektől, akiknek sürgősen pénzre van szükségük, azonban a bank-korlátozás miatt legális uton nem juthatnak betétjükhöz. Igen sok ilyen betétkönyv forog már közkézen, az ilyen eladott betétkönyvekkel kötnek üzleteket és fedeznek le nagyobb vásárlásokat, természetesen ugy, hogy a betétest lényeges károsodás éri. 

Az ilyen és ehhez hasonló jelenségek ellen a kormánynak a legerélyesebben kellene fellépni, mert ugyanugy, amint drákói rendszabályokkal kell harcolni a tőke külföldre menekülése ellen, teljes szigorusággal fel kell venni a harcot az ártalmas spekuláció és a burkolt spekulációnak ugyancsak káros hatásai ellen. 

Razziákkal és rajtaütésekkek sürgősen meg kell szüntetni a zugbörzéket, a valutasibereket példás büntetésben kell részesiteni és a legális kereskedelemben is erélyes rendszabályokkal véget kell vetni annak a defetista szellemnek, amely a pengő iránti bizalom megrenditésére alkalmas.