Apróságok

Paulai Erzsi, mint moszkvai olasz nagykövet felesége tartózkodik Budapesten. Ceruttit az olasz kormány Buenos – Airesbe nevezte ki nagykövetnek és Ceruttiné a nagy út előtt hazajött Pestre, hogy az édesanyjától elbúcsúzzon. Még szerencse, hogy az olasz kormány a lappföldön nem tart diplomáciai képviseletet,- node Buenos után most már európai állomás következik - , amint Paulay Erzsi ezt pesti barátaival közölte.

Minden évben ígérték, minden évben elmaradt, az idén végre elkészültek állítólag a rendőrök nyári egyenruhái, de négy nappal ezelőtt, a kánikula tetőpontján, még mindig a régi téli uniformisban álltak rákvörösre főve a szaharai napban a rendőrök a posztjukon .A kiosztás pedig folyik, - jelentik. Amire eljön a tél, talán készen is lesznek a kiosztással. Micsoda bölcs, lángelméjű előrelátás! (Arról nem is beszélve, hogy könnyű, mosható, tartós khaki vászon helyett ujra csak - legföljebb vékonyabb – kamgarnszövetbe bujtatják őket…)

Följelentem ezennel a 17- 313. rendszámu 17 – es rózsadombi autobuszt, amely folyó hó 27 – én este 7 órakor a Margithídon életveszedelmes gyorsasággal és kíméletlenséggel robogott keresztül, pánikot keltve a villamosok, járókelők és járművek között. Példátlan egyáltalán, amit az autobuszvezetők művelnek: ajánljuk ezeket a pesti autobusz- Seegravé- eket Soltész István őméltósága legodaadóbb figyelmébe.