Watzdorf báró pénzügynökei összeverekedtek a körúton

Geszti Károly és Deutsch Salamon pénzügynökök nevét Watzdorf báró váltóügyéből ismeri a közönség. A két ügynök most ismét szerepelt a rendőrség előtt, mégpedig egy botrányos verekedésből kifolyólag, amely szombaton este játszódott le a Teréz - körúton.

A járókelők egyszerre csak bámulva álltak meg és gyűrűt vontak két férfi köré, akik előbb hangosan vitáztak, majd kiabálni kezdtek, azután ütötték, verték egymást, úgy, hogy mindegyik több sebből vérzett.

Rendőr választotta szét a küzdő feleket és előállította őket a VI. kerület kapitányságra. Az igazoltatás alkalmával kiderült, hogy a két verekedő az a két ügynök, akik a tatai uradalom jószágkormányzójánál az Esterházy Tamás gróf aláírásával ellátott váltókat prezentálták báró Watzdorf Conrád megbízásából, és akik ellen emiatt bűnvádi eljárás indult meg.

Annak idején a két ügynököt őrizetbe is vette a rendőrség és csak néhány nap után bocsátották el őket az ügyészségről. A körúti verekedés előtt Geszti és Deutsch az egyik kávéházban találkoztak. A két társ között hamar szóváltás kerekedett, amely később az utcán folytatódott és véres verekedéssel, majd előállítással végződött. Igazoltatás után elbocsátották őket, de mindkettőjük ellen megindult az eljárás utcai botrányokozás miatt.