A főváros leszállitotta az üzemi vezetők óriási fizetését

Sipőcz Jenő dr. budapesti polgármester október hó 21-én rendeletet adott ki, amelyben leszállitotta a fővárosi üzemek vezetőinek óriási fizetését. A polgármesteri intézkedés szerint Folkusházy Lajos, a Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság vezérigazgatója, akinek jövedelme polgármesteri nyugdijával együtt meghaladta az évi százhúszezer pengőt, ezentul évi harminchétezer pengő fizetésben részesül.

A BESzKÁRt vezérigazgatóhelyettese és két igazgatója, akik eddig fejenként évi negyvenezer pengő fizetést kaptak, a jövőben – a rendelet értelmében – csupán huszonhatezer pengő fizetésben részesülnek évenként.

A villamostársaságnál lévő többi igazgató, akinek összjövedelme eddig megközelitette az évi negyvenezer pengőt, ezentúl évi huszezer pengő fizetést kap.

A Községi Takarékpénztár vezérigazgatója eddig hetvenezer pengő évi fizetést élvezett, a rendelet fizetését huszonnyolcezer pengőre szállitotta le. Hasonló módon csökkentette a polgármesteri rendelet az Elektromos Müvek vezérigazgatójának, a Gázmüvek és a többi üzemek igazgatóinak fizetését is.

A polgármesteri rendelet intézkedett még arról is, hogy olyan üzemvezetők, akik a fővárostól valamiféle cimen nyugdijat huznak, nyugdijukat nem vehetik fel külön, hanem az ujonnan megállapitott jövedelmükbe nyugdijjárandóságukat be kell számitani.

A nagyfontosságu rendelkezéssel véget ért az a harc, amelyet a főváros közönsége évek óta folytat a városi üzemeknél fennállott aránytalan fizetések ellen.