Büntetések – csókért

A sokat jelentő s mégis ártatlan csókokról olvasunk egy angol folyóiratban olyan egynéhány krónikát, melyek határozottan figyelemreméltóak.

Így St. Louisban azzal szórakozott egy módos fiatalember, hogy az utczán csókot osztogatott gyanutlanul haladó, csinos hölgyek között, aztán abban a pillanatban, mikor meg akarták torolni merészségét – kocsiba ugrott és eltünt. Egyszer végre elcsípték – és három évi fegyházat kapott(?!)

Chicagóban egy Thomson nevű ember, barátja feleségétől, egy elragadó asszonykától kért csókot. Persze megtagadták a kérelmét. De Thomson talált módot, hogy az asszonyka ötszáz dollár ellenében, mint a szegények javára szánt, meghagyta magát csókolni. A csók megesett. Egy órával később Thomson beállít jóbarátjához:

- Nem tartozom neked, - szól, - megfizettem a kölcsönadott 500 dollárt – a feleségednek.

Mikor a férj kérdőre vonta az asszonyt, ez bosszusan, sirva bevallott mindent; majd följelentette Thomsont, kit a bíróság 500 dollár megfizetésére és csalásért 1000 dollár bírságra ítélt.

Ötödik Károly császár csinos cselédlányok csókjai után epedett. Csókolt is akárhányat – lopva, míg egyszer jól arczul vágta érte egy csinos nőszemély, - aki persze nem is sejtette, kit bántott meg.