Petráss Sári tragikus balesete

Részletes brüsszeli tudósítás a katasztrófáról
Brüsszel, szeptember 14.

A katasztrófa, amelynek Petrás Sári és Lady Horne áldozatul estek a mult hétfőre virradó éjjel, pontosan ½ 12órakor történt St. Anneban, amely Antverpennel szemben a Schelde- folyó balpartján fekszik. A 36 éves Preedi nevü soffőr abban a hitben, hogy a bárka, amely egyik partról a másikra szállitja a járműveket, a helyén áll és a világítótorony fényétől elvakitva bevezette a kocsit a folyóba.

A szerencsétlenség pillanatában többen tartózkodtak a közelben, de segiteni már nem tudtak, a katasztrófát nem lehetett megakadályozni. A soffőr egy pillanatra sem vesztette el lélekjelenlétét, a nyitvalevő ablakon át akrobata bravurral kiugrott és kiuszott. A kocsiban levő két hölgy azonban a betóduló vizben megfulladt.

Hétfőn reggel egy buvár segitségével, háromszori leszállás után, óriási nehézségek árán sikerült a kocsit a folyóból kiemelni. Az iratok átnézése után derült ki a két szerencsétlenül járt hölgyutas kiléte. Az egyik áldozat Lady Horne 36 éves, a másik Mrs. Crooker 42 éves urinők. Beutazták Egyiptomot és átjőve Európába a Paris- Plage-on rövid időre megpihentek. Onnan Hollandián és Belgiumon át igyekeztek vissza Londonba.

A kiemelt gépkocsiban az egymásra borult csomagok között találták meg a két holtestet. Mrs. Horne az ülésen ült, teljesen nyugodt vonásokkal, míg Petráss Sári csomagok közt feküdt és arca rettenetes haláltusa nyomati viselte.

A kocsiban minden érték érintetlenül megkerült, Lady Horne nyakában a vagyont érő gyöngynyakék is sértetlen volt. A vizsgálat Mr. Letcher angol konzul jelenlétében indult meg. Az értéktárgyakat az antwerpeni törvényszéken helyezték letétbe. A 400.000 frankot érő Bendlei- kocsinak semmi baja nem történt.

A vizsgálat folyamán a szerencsétlenséget követő napon ugyanabban az órában egy Minerva autóval rekonstruálták a baleset lefolyását és fényképfölvételeket is készítettek. A soffőrt sulyos állapota miatt két napig nem tudták kihallgatni. Amikor megállapították, hogy felelősség nem terheli és segiteni már nem tudott, szabadon bocsátották.

Sir Horne a szerencsétlenségről értesülve, intézkedett, hogy titkára, Mr. Marino angol alkonzul társaságában jelenjék meg a morgueban és agnoszkálja a holttesteket. A boncolás után a holttesteket ólom és tölgyfakoporsóba zárták és szombaton Harvichba szállították, ahonnan továbbviszik Londonba. Petráss Sári férje, valahol uton van és még nem értesült a szerencsétlenségről.