Elfogták a Rozoga kapitányt

Elfogták a „Rozoga kapitányt”, aki Strassnoffot akarta utánozni.

Az utóbbi időben több feljelentés érkezett a rendőrséghez Vierbacher Ferenc 62 éves öregur ellen, akit amiatt panaszoltak be, hogy világitó reklámokat ajánlott egyes cégeknek, előlegeket vett föl s azután nem jelentkezett többé. Vierbachert előállították a rendőrségre s közben házkutatást tartottak a lakásán.

A detektiveknek feltünt, hogy az öregur ruhatárában kitünő karban lévő békebeli századosi egyenruhákat találtak, minden zubbonyon egészsor kitüntetéssel. Csak hamar kiderült, hogy az öregur századosi egyenruhában követte el leginkább szélhámosságait, miután legfőbb ambíciója az volt, hogy a hires Strassnoff Ignác utódaként emlegessék. A snájdig Strassnoff azonban megtévesztő eleganciával tudott megjelenni, ragyogó huszártiszti uniformisaiban, míg az öreg Vierbacher sehogy sem mutatott jól mint katontiszt.

A pesti szélhámosok társaságában, ahol Vierbachert igen jól ismerték, az öreget emiatt általában Rozoga kapitánynak nevezték. Vierbacher kihallgatásakor tagadta a szélhámosságokat s határozottan állitotta, hogy fiatalabb éveiben katonatiszt volt.

A főkapitányságon azonban megállapították, hogy Vierbacher sohasem volt katona, már tizszer volt büntetve különböző szélhámosságok miatt s Ausztria területéről is ki van tiltva.

Az álkapitányt letartóztatták.