Rekordjavítások a Magyar Úszó Szövetség versenyén

Halasy megjavította az 500 m-es gyorsúszás, Mallász Margit a 200 méteres hölgy-hátúszás rekordját

Székely András 2 p. 24.2 mp.-et úszott a 200 méteres sprint-próbaversenyben.

A vasárnapi propaganda-versenyére, a népszerű helyárak ellenére, csak félig teltek meg a födött uszoda tribünjei, ami nyilván arra vezethető vissza, hogy sovány volt a verseny vízipóló-programja. A közönség most a vízipólót favorizálja, de ha nem a négy vezető csapat játszik, a vízipólónak is hátat fordít.

Jó szimatja volt a publikumnak, mert a három előmérkőzés a Vízipóló-Kupa vigaszdíjáért minden volt, csak vízipólójáték nem és ugyancsak rettegett a közönség, hogy valamelyik meccs eldöntetlenül fog végződni, mert ebben az esetben kétszer 3 perccel meg kellett volna hosszabbítani a „küzdelmet”.

Annál jobb sportot nyújtottak az úszószámok, amelyek közül kettő (a 300 méteres hölgygyorsúszás Tóth Ilonka betegsége miatt, a 100 méteres ifjúsági hölgy mellúszás pedig elegendő számú nevezés hiányában) elmaradt. A 500 méteres úszásban Halasy Olivér pontosan 7 másodperccel javította meg 6 p. 54.2 mp.-es rekordját.

Erős verseny esetén sokkal jobb időt ért volna el, éppen úgy Mallász Margit is, aki a 200 méteres hátúszásban Szőke Kató 3 p. 25.4 mp.-es rekordját javította le 3 perc 19 másodpercre.

A 200 méteres gyorsúszás nem elégítette ki a várakozást, mert a 100 méteren 1 perces formában levő Székelynek 2 p. 24.2 mp.-nél sokkal jobb időt kellett volna úsznia. Mentségére szolgál, hogy az óriási rutint és helyes beosztást igénylő távra még nincsen meg a szükséges begyakorlottsága.

Csalódást keltett a Szegedről Újpestre fölkerült Boros Viktor, aki 2 p. 28 mp.-es idővel rossz második lett. Igen szép versenye volt az ifjúságiak növekvő-fogyó sprintstafétája, amelynek 100 méteres távján Kánásy (MAC) és Hazai (MTK) került egymással szembe.

A versenyt a MAC nyerte meg, a két fiatal sprintertehetség külön párviadalát azonban 1 p. 04.6 mp. remek idővel Hazai nyerte meg, de Kánásy is 1 p. 04.8 mp.-et úszott.