Titulescu szerdán érkezik Bukarestbe, hogy megalakítsa kormányát

Páris, április 6.
Titulecu, aki a húsvéti ünnepeket Buonemouthban töltötte és ott kapta meg a király hazaszólító táviratát, hétfőn este 9 órakor Párison keresztül folytatta utját Bukarest felé.

Titulescut a párisi román követség tagjai és Briand képviselője, valamint a párisi román ujságtudósitók várták a pályaudvaron, ahol kijelentette, hogy föltétlenül a koncentrációs kabinet hive és kizárólag ily kormányban hajlandó az elnökséget elfoglalni.

Ha a politikai helyzet más megoldást, hivatalnokminiszteriumot, vagy parlamentenkivüli kormányt tenne szükségessé. Titulescu Presan marsallt ajánlaná miniszterelnöknek.

Bukarest bizik Titulescu sikerében

Bukarest, április 6.
Titulescu szerdán reggel érkezik ide, hogy a pártokkal tárgyalásokat kezdjen koncentrációs kormány megalakuláról. Tulsulyban van az a fölfogás, hogy Titulescu meg tudja alakítani a koncentrációs kormányt és a parlament, amelynek föloszlatása így elkerülhető lesz, májusban összeülhet a pénzügyi kérdesének megvitatására.

Maniu Génua felé utaztában a vonaton kapta meg király táviratát, amire irányt változtatott és Bukarest felé szállt át. A király kihallgatáson fogadta Mironescut, Panailescut és Bratianu Györgyöt.