Lengyelország – Magyarország boxmérkőzés

Botrányos lefolyású mérkőzésben a lengyel ökölvívók 10:6 arányban igazságtalan győzelmet arattak a magyar válogatottak ellen – Az elfogult lengyel bírák sorra lepontozták a magyarokat

Poznan, március 8.
Fájdalmas és meglepő vereséget szenvedett Posnanban a válogatott magyar ökölvívó csapat a vendéglátó lengyelektől. Eddig két ízben legyőztük a lengyeleket, egyszer pedig eldöntetlenül mérkőztünk, a negyedik találkozás eredménye, a 10:6 arányú magyar vereség, tehát mindenkit váratlanul ér. Ez a vereség azonban teljesen irreális körülmények között született.

A lengyel ökölvívó szövetség nem tartotta be a magyarokkal kötött megállapodást és a mérkőzések vezetésére nem hozatott semleges bírót, úgy, hogy a magyar csapat eleinte nem is akart kiállni, később azonban vezetői rábeszélésére a hagyományos lengyel-magyar barátságra való tekintettel ringbe állott.

Eredmények:
Légsúly: Erős (Magyarország) győzött Wolbykawsky (Lengyelország) ellen (2:0).

Bantamsúly: Énekes (Magyarország) győzött Forlansky ellen (4:0).

Pehelysúly: Szabó állandó fölénye ellenére a zsűri Rudzkynak ítélte a győzelmet (4:2).

Könnyűsúly: Sovernyak (Lengyelország) győzött Fogas (Magyarország) ellen (4:4).

Weltersúly: Arsky (Lengyelország) legyőzte Zsidát (Magyarország) 4:6).

Középsúly: Sziget (Magyarország) a vezető bíró ítélete alapján meg nem érdemelt vereséget szenvedett Majshrzickytól (Lengyelország) (4:8).

A magyar csapat a sorozatos bírói tévedések következtében ekkor levonult, a közönség erősen tüntetett. A mérkőzést hosszabb szünet után folytatták.

Kisnehézsúly: Wystrach igazságtalan bírói ítélet alapján győz Kéri (Magyarország) ellen (4:10).

Nagynehézsúly: Kőrösi (Magyarország) legyőzte Wotzkat (Lengyelország) (6:10).