A világbajnok Szabados Miklós a magyar bajnokságot is megnyerte

A női egyest Sipos Annus, a férfi párost Barna-Szabados, a női párost Sipos-Gál és a vegyes párost Barna-Sipos nyerte

A székesfővárosi Vigadó nagytermében, nagyszabású és előkelő közönség előtt, vasárnap és hétfőn rendezték meg Magyarország 1931. évi asztalitenisz-bajnokságait. Külföldről Ervin Kohn, Ausztria bajnoka, a csehszlovák bajnok Lauterbach és Kolar, a hölgyek közül pedig a bécsi Ilse Lobe és Marietta Benes állt starthoz, akik közül azonban Benes és Lauterbach már az előmérkőzések során elvérzett, de Kohn, Kolar és Kolbe is a döntőben csak szerény szerephez jutott.

Sipos Annus, továbbá a Sipos-Gál, a Barna-Sipos és a Barna-Szabados párok, mint favoritok nyerték meg bajnokságaikat. A legnagyobb érdeklődést természetesen a férfiegyes iránt nyilvánult, amelyben az 1931. évi világbajnok Barna vívott izgalmas harcot az elsőségért, amely végül Szabados győzelmével végződött.

Részletes eredmény:
Férfi egyes: 1. Szabados Miklós (MTK) 6 győzelem. 2. Barna (MTK) 5 gy. 3. Kelen (egyleten kívül) 4 gy. 4. Boros (MTK) 4 gy. 5. Glancz (egyleten kívül) 3 gy. 6. Kolar (Praga) 3 gy. 7. Kohn (Baden) 2 gy. 8. Lovászy (BSE) 1 gy.

Női egyes: 1. Sipos Anna (BSE) 3 győzelem, 2. Gál Magda (Szeged) 2 gy. 3. Ilse Kolbe (Bécs) 1 gy. 4. Zaláné (MTK) 0 gy.

Férfi páros: 1. Barna-Szabados (MTK) 3 győzelem. 2. Glancz (e. k.)-Boros (MTK), Kohn (Baden)-Lauterbach (Brünn) és Nyitrai-Házi (BSE) 1-1 győzelemmel holtversenyben.

Női páros: 1. Sipos (BSE)-Gál (Szeged) 2 győzelem. 2. Kolbe-Benesch (Bécs) 1 gy. 3. Zaláné-Darvasné (MTK) 0 gy.

Vegyes páros:
1. Barna (MTK)-Sipos Anna (BSE) 2 győzelem. 2. Szabados (MTK)-Benes (Bécs) 1 gy. 3. Boros-Zaláné (MTK) és Glancz (egyleten kívül)-Gál Magda (Szeged) 1-1 gy.

Ifjúsági egyes:
1. Klopfer (KISOK) 2. Vermes (Szeged). 3. Egri (NSC) és Hoffmann II. (KISOK).

Ifjúsági páros: 1. Klopfer (KISOK)-Egri (NSC), 2. Hoffmann II. (KISOK)-Barna II. (MTK). 3. Lukács-Nagy (KISOK).