Európa tőrbajnokságát meglepetésre a francia Lemoine nyerte

A magyar tőrvívók nem jutottak be a döntőbe. Bogen Erna a női tőrvívásban második lett a világbajnok német Helene Mayer mögött.

Bécs, május 31.
A szombat este botrányos körülmények között félbeszakadt tőr egyéni Európa-bajnoki verseny elődöntő mérkőzéseit vasárnap délelőtt folytatták. Hajdu János és Hatz Ottó nem jutottak a döntőbe, amelyet délután vívtak le az új kiesési rendszer szerint.

A selejtező mérkőzések során nagyszerűen küzdött a német Casimir, aki azonban a döntőben csak nyolcadik helyre került. Az ez évi tőr egyéni Európa-bajnokságot a francia Lemoine René nyerte és ezzel elragadta Olaszországtól a pálmát, amely ebben a fegyvernemben már évek hosszú során át őket illette.

A döntőben az olasz Gaudini az angol Lloyddal vívott asszója közepette jobbkarján megsérült és a további versenytől visszalépett. Második helyre került a fiatal olasz Marzi, akit Lemoine 5:3 arányban vert.

Európa 1931. évi egyéni tőrbajnoka Lemoine René Franciaország, második Marzi Gustavo Olaszország, harmadik Guaragua Giochino Olaszország, negyedik Chiavacci Giorgio Olaszország, ötödik Lloyd J. Smrys Anglia, hatodik Pignotti Ugo Olaszország, hetedik Ragno Savelio Olaszország, nyolcadik Casimir Ervin Németország.

A női tőr egyéni bajnokság döntőjét vasárnap délelőtt vívták le a Konzerthaus nagytermében. A verseny a magyar színek képviselőinek majdnem teljes sikert hozott, mert Bogen Erna, Mayer Helén német világbajnoknő mögött, legyőzve többi ellenfelét, a második helyen végzett.

A döntő másik magyar résztvevője. Elek Margit, három vereséggel, győzelem nélkül a nyolcadik helyre került. A bajnoki címet, a várakozásnak megfelelően, Mayer Helén, az amsterdami olimpiai győztes nyerte vereség nélkül.

Európa 1931. évi női tőrbajnoka: Mayer Helén (Németország) 3 győzelemmel.
2. Bogen Erna (Magyarország) 3 győzelemmel, 1 vereséggel.
3. Preiss Ellen (Ausztria) 4 győzelemmel, 3 vereséggel,
4. Sondheim Erna (Németország) 3 győzelemmel, 4 vereséggel,
5. Guiness Judy (Anglia) 2 győzelemmel, 5 vereséggel,
6. Schwayger Germana (Olaszország) 2 győzelemmel, 5 vereséggel,
7. Cerani Mariska (Olaszország) 1 győzelemmel, 6 vereséggel,
8. Elek Margit (Magyarország) 0 győzelemmel, 3 vereséggel.