Vízilabda: Magyarország – Csehszlovákia 7:0 (1:0)

Az 1:0-ás sovány eredménnyel végződött félidő után a közönség egyhangúlag állapította meg, hogy a csehszlovákok nagyszerűen eltanulták a vízipólót a magyaroktól. Az első félidőben ugyanis a csehszlovákok a mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a magyaroknak és a magyarok fölényét mindössze az mutatta, hogy a kapu előtt sokkal veszedelmesebbek voltak.

A csehszlovákok erejéből azonban csak egy félidőre tellett, mert a másodikban már a magyar fiúk voltak a helyzet urai és akármennyire elkeseredetten is védekeztek a csehszlovákok, a magyar csapat végül 7:0 elég imponáló gólaránnyal nyerte meg a mérkőzést.

Steiner fogja el az első labdát, sőt az első lövést is ő adja le, de Bródy könnyen ment. Németh labdája a kapuig sem jut el. Keserű II. lövését Basek szép stílusban védi, míg Svehia veszélyes labdáját Bródy korner árán menti. A kornerből Steiner lő a gólra, de a labda jobbra a kapu mellett siklik el.

Keserű I. lövését Busek védi, míg Keserű I. passzát Németh a gól fölé továbbítja. Németh bombáját Busek szenzációs stílusban menti, míg Bródyt Schmück foglalkoztatja. Homonnai II. lövését Epstein majdnem a saját kapujába doplerezi. Schmuck labdáját ismét Bródynak kell parírozni, míg Keserű I. átadásából Németh labdáját Busek korner árán tartja föl.

Halasy kedvező gólhelyzetben a kapu mellé plariroz. Steinert és Keserű I.-et a bíró, elúszás miatt, kiállítja. Svehla a kapu fölé bombáz, majd beadását Schmuek plaszirozza és Bródy a labdát majdnem beejti. Az utolsó másodpercekben újabb rohamra indul a magyar csapat. Keserű II. szökteti Halasyt, aki elúszik és Németh a jobb sarokba menthetetlen gólt dob (1:0).

Szünet után rövidesen nagy magyar fölény alakul ki. Németh első labdája a kapu fölé száll, majd Keserű II. önzően biztos gólhelyzetet ront. Steiner Bródyt találja el a labdával, míg Halasy beadását Németh a gólvonal mentén az ellenkező sarokba továbbítja (2:0), olyan erővel, hogy a labda a kapus kezét is a gólba sodorja. Keserű I. szép játék után balra mellé plasziroz, amire Keserű II. – Halasy-akcióból Németh a harmadik gólt lövi.

Schmuck fél pályáról a kapu mellé irányit. Németh bombáját pedig Busek védi. Keserű II-őt durván szereli Koutek, amiért a bíró kiállítja és Keserű II. négyyardos büntetőből a negyedik gólt dobja. De már ismét a csehszlovák kapu előtt terem a magyar csapat, Bródy-Halasy-Keserű I. a labda útja és Németh bombája menthetetlen (5:0).

Koutek labdája a magyar kapu fölött köt ki, míg Németh újabb lövését korner árán menti Busek. Németh dobja a kornert, Halasyhoz passzol és Keserű I. az ellenkező sarokba remek gólt plasziroz (6:0).

Schmuck veszélyes labdáját Bródy menti, amire Keserű II.-őt és Epsteint, elúszás miatt, kiállítják, Schmuck újabb lövéssel próbálkozik, de Bródy jól helyezkedik. Keserű I. labdája kornert eredményez és a pontosan centerezett labdával Németh beállítja a végeredményt.

A bécsi Patuszi az első félidőben hibátlanul bíráskodott, de szünet után kissé szabadjára engedte a csehszlovákokat.