Budapest – Madrid 2:0 (1:0)

A világhírű spanyol kapus, Zamora két gólt kapott Budapesten

Mindkét gólt Kalmár szerezte. – Húszezer néző a Hungária-úti pályán. – Sárosi és Táncos játszottak legjobban a magyar csapatban.

Madrid fiainak budapesti látogatása nagy meglepetést hozott. Nem az eredmény, nem a játék volt a váratlan, hanem az, hogy a Budapest-Madrid - mérkőzésre 20.000 ember özönlött ki a Hungária-útra, amire még a legoptimistább futballvezérek sem mertek számítani.

A spanyol csapat lila, a magyar kék-fehér dresszben jelent meg a pályán. Ez utóbbit rossz ómennek tekintette a közönség, mert a Hungária tartalékos csapata éppen az előbb kapott ki csekély 7:1-re a Nemzetitől.

Virágcsokor, zászlócsere, fotografálás és sok hűhó után kezdtek a spanyolok, miközben a tribünről dörgött alá a huj-huj-hajrá, a közönség ütemes biztatása. A magyarok spanyolos energiával támadtak kezdés után és így csakhamar kiderült, hogy a spanyolok nem túl erősek.

A 3. percben kornert értek el a magyarok. A korner után nagy tumultus támadt a spanyol kapu mellett, - nem a játékosok, hanem a fotográfusok között, akik versenyeztek, hogy Zamorát fotografálhassák védés közben.

Azután Auer és Táncos verekedték keresztül magukat a védelmen, de Táncos labdáját Zamora a szerencse segítségével parirozta. Újból Auer került jó helyzetbe, de elbuktatták, Klug bíró pedig nem ítélt 11-est. Sárosi kitűnő játéka keltett föltünést, no meg azt is, hogy csatáraink minden helyzetben addig késlekedtek, amíg a védelem közbeléphetett.

Végre a 25. percben Zamora bevehetetlennek hitt hálóba röpült a labda. Táncos elcsípett egy elveszettnek látszó labdát, beadta, a befutó Kalmár pedig a kapus orra elől élesen befejelte az ellenkező sarokba (1:0).

Zamora fél percig csüggedten, letörten ülve maradt a földön a gól után: a fotográfusok nagy örömére. A spanyolok is mutattak végre valamit. Requierio center éles lövése a vetődő Acht fölött a kapufáról pattant ki, az újabb lövést pedig már jól védte a kapus. A félidőben Zamorát autogramért zaklatták, nem eredménytelenül.

A második félidőben már csak egy újabb gólra futotta a magyarok erejéből. Úgy látszik, Turai tud spanyolul, mert a második félidő előtt élénken magyarázta Zamorának, hogy könnyű a labda. A vitát a bíró döntötte el – Zamora javára. A második félidőben már sokkal lanyhább volt az iram és a spanyolok is többet jutottak szóhoz.

A 11. percben Auer húsz méterről szabadrúgást rúgott. A labdát a spanyol jobbhátvéd kivédte és hátraadta a kapusnak. Zamorát átugrotta a könnyű labda és a kapushibát Kalmár góllá értékesítette. (2:0).

A spanyol center gólnak látszó lövése zúgva csapódik a kapufára, úgy, hogy nincs okunk a balsorsra panaszkodni. Táncos beadását Kalmár fejeli kapura, de Zamora most már jól véd. Borsányi helyére Kővágó áll be és a lanyha, szürke játék most már nem hoz érdekességet. Zamora mindent véd és több gól már nem esik. – Bíró: Klug Frigyes.