Kandó Kálmán halála

A magyar technikusok gárdájának ismét egy nemes alakja távozott el az élők sorából. Kandó Kálmán dísze és büszkesége volt a magyar tudománynak.

Alkotásaival örök időkre beirta a nevét a technikai tudomány legkiválóbb reprezentánsainak aranykönyvébe és a sírnál, amely egy páratlan tehetségű, ernyedetlen szorgalmu, igazi magyar ember és a régi világból való magyar úr földi maradványait magában foglalja, megrendült szívvel mondanak utolsó Istenhozzádot barátok, a munkatársak, Kandó Kálmán tisztelőinek hatalmas tábora.

A Beszkárt, Kandó Kálmán igazgatósági tagja volt, a következő jelentést adta ki a halállal kapcsolatba.

A Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság igazgatósága dr. Kandó Kálmán, a nagynevü magyar mérnöknek, a Beszkárt igazgatósága kiváló tagjának váratlan elhunyta alkalmából január 14-én, szerdán délután rendkivüli ülést tartott, amelyen Folkusházy Lajos alelnökvezérigaztató bensőséges részvéttel emlékezett meg arról a pótolhatatlan veszteségről, amely Kandó Kálmán elhunytával a Beszkárt igazgatóságát érte, melynek Kandó, a Beszkárt megalakulása óta kimagasló tagja volt.

Kegyelmes szavakkal méltatta Kandó Kálmánnak, a magyar mérnöki kar büszkeségének világszerte elismert és az elektrotechnika fejlődésében mindenkor maradandó értékű munkásságát. Javaslatára az igazgatóság elhatározta, hogy az elhunyt ravatalára koszorut helyez, temetésen testületileg résztvesz és Kandó Kálmán elévülhetetlen érdemeinek és emlékének megörökítésére arcképét a Beszkárt számára megfesteti.

Kandó Kálmánt pénteken délután félnégy órakor temették a Kerepesi-uti temetőben díszsirhelyre.