Máris nehéz prémes kabátokban s a téli estélyek nagy öltözékeiben pompáznak a párisi divatbemutatók maunequinjei

Máris nehéz prémes kabátokban s a téli estélyek nagy öltözékeiben pompáznak a párisi divatbemutatók maunequinjei

Drapp, sötétkék, buzakék, cinorberpiros, citromsárga és fekte szinek dominálnak az első téli divatbemutatókon.

A nyár mosolya, mint egy parfüm permetezi be Párist. Uj, dus fiatalságukat élik az avenuek százados platánsorai, a világváros visszanyeri a békevilág tündérképét. A mesevirágok ezernyi változatában és színpompájában bukkannak föl a nők nyári toalettjei és a – nagykarimáju szalmakalapok. És e nyári ujjongásban és sugárzásban a párisi nagy divatházak revüin máris nehéz prémes kabátokban és a téli estélyek nagy öltözékeiben tündökölnek a maunequinek.

A világ divatdiktátorainak jóval előre kell megvalósítaniuk a következő évad divatcsodáit: kr kreációik már nem csak Párizsnak készülnek, ma már inkább az óceántulra, messzi idegen országoknak. Látok ugyan itt – ott egy- egy rendkívül bő nadrágu strandpyjamát, de ezek mindig csak összekötő kapcsok lennének az illatozó nyár és az itt bemutatott téli ruhák közt. A most lezajlott divatbemutatóból kiragadok néhányat, a legjobbakat, a legtökéletesebbeket. Hangtalanul suhannak el előttünk a maunequinek légies csipke és mousseline estélyi ruhákban. Mint harmatos, szép, üde virágszirmok a szivárvány álomszerűen finom színskálájában…

Chanelnek nincs meghatározott divatszíne, a színei is le vannak tompítva.pastellszinekké, a rózsaszín, világoskék és zöld ezernyi változatában. sportcomplet-jei például ugy vonaluk szépségénél, mint praktikusságuknál fogva: tökéletesek, de légies estélyi ruhái is oly bűbájosak, hogy szinte a tündérek mesevilágába ragadják a nézőt.

Lanvin
Modelljei klasszikus egyszerűségüknél, festői színösszeállításuknál és meglepő, néha szinte bizarr ötletességüknél fogva, utolérhetetlenek. Most a drapp színt sötétkékkel, a fekete-fehérrel vagy pirossal kombinálva dominált a kollekcióban. Nem mindennapos látványt nyujtott egy ,,ensemble”, ami sötétkék gabardineszoknyából és drapp rövid kabátból állott, utóbbi sötétkék sálgallérral és azzal szabott mellénnyel, két gombbal megerősítve….

Az itt közölt rajz egy másik rendkívül eredeti modellt ábrázol. Ez a kis délutáni ruha fekete szövetből készült, a nyakon sikkesen megkötött bársonysál, az épaulette gombjai és az érdekes csontöv meggypiros színűek.

Nem hagyhatom megemlítés nélkül Maggie Rouff szürke, crépe satin estélyi ruháját. Borvörös velonrchiffonból készült, széles övvel díszítve, egyike a demie-saison legszebb darabjainak.

Kabátokban Bruyére vezetett, aki a cinóberpiros és fekete színeket favorizálja. A kabátok fekete astrachannal vannak díszítve.

És végül meg kell, hogy emlékezzek Goupy érdekes színösszeállításu sportruháiról. Ezeknek nagyrésze puha, vastag buzakék színű szövetből készül, citromsárga vagy cinóberpiros bőrövvel és fehér selyem garniturával díszítve. Merész, szellemes és nagyon sikerült színharmónia!