Német gyártmányu pokolgéppel, angol és lengyel villamos elemmel robbantották föl a gyorsvonatot

A biatorbágyi vasúti merénylettel kapcsolatban az előzetes szakértői vizsgálat megállapította, hogy a robbanást előidéző pokolgép gyutacsa német gyártmányu. A pokolgép töltése és a gyujtózsinor szintén német gyártmány. A gyujto villamoselem pedig lengyel és angol eredetű. Nyilvánvaló tehát, hogy ezt a merényletet is egy nemzetközi kommunista banda követte el, amely egyes külföldi államokban az utóbbi években sorozatos merényletet követett el.

Megállapítást nyert az is, hogy a robbantást a legnagyobb szakértelemmel vitték véghez és nem egy előre elhelyezett bomba idézte elő, hanem a robbantás helyszíni megfigyelés után történt, amennyiben a közvetlenül a gyorsvonat előtt elhaladt személyvonatot átengedték, anélkül, hogy merényletet követtek volna el ellene.

Nyilvánvaló tehát, hogy a gyorsvonatra vártak és a robbantást a helyszínen végeztek el, vagyis nem óraműre beállított szerkezet utján. Ebből az a remény meríthető, hogy a tettesek még nem tudták Magyarországot elhagyni.

A hatóságok a legenergikusabban elkövetnek mindent azirányban, hogy a Magyarország történetében páratlanul álló bűncselekmény elkövetőjét kézrekerítsék.