Vasárnap elfogatóparancsot adtak ki Károlyi Mihályné Andrássy Katinka grófnő, ifjabb Szemző Gyula és Berény Henrik, az európai hírű zeneszerző ellen

A budapesti büntetőtörvényszék szombaton elfogatóparancsot adott ki Károlyi Mihály gróf felesége, Andrássy Katinka grófnő ellen, akit azzal gyanusítanak, hogy 1930-ban a magyar állam és a magyar nemzet megbecsülése ellen bűncselekményt követett volna el Párizsban. Míg a grófnő férje, Károlyi Mihály ellen 12 év óta állandóan megujítják a körözést, addig Károlyiné ellen most első ízben indult eljárás.

Ugyancsak vasárnap érkezett a főkapitányságra a törvényszék köröző levele ifjabb Szemző Gyula dr. ügyvéd ellen is. A fiatal Szemző, aki a sokat szerepelt Szemző Gyula volt bácskai főispán fia, nem boldogult Budapesten és ezért vidékre helyezte át ügyvédi irodáját, de ott sem tudott zöldágra vergődni. Délamerikába vándorolt, ahol egy éjszakai mulató portása lett. Most lopás miatt jelentették föl, de korábbi időkből még két följelentést tettek ellene.

Vasárnap elfogatóparancsot adtak ki az európai hírű magyar zeneszerző, Berény Henrik ellen, akit a Koncert hangversenyrendező vállalat és Grosz Dezső jelentett föl – sikkasztásért.

Berény szimfonikus cigányzenekart szervezett és két év óta nagy sikerrel járja Európa különböző országait, a magyar zene valóságos diadalutja ez a turné. Zenekarát annak idején a Koncert Rt. és Grosz állították össze. Ugy állapodtak meg, hogy a cigányok keresetének bizonyos százaléka őket illeti meg és megbízták Berényt, hogy ezeket a százalékokat vonja le a zenekar tagjainak fizetéséből. Berény állítólag ezt meg is tette, de a pénzt sem a Koncertnek, sem Grosznak nem küldte el. A bűnügy inkább operettnek látszik, Berény majd elhuzza a följelentők nótáját!

Mindössze 6000 francia frankról van szó, ami magyar pénzben igazán nem jelentős összeg. Elfogatási parancsot adtak ki Kőrösi Béla bankigazgató ellen, akit a gróf Széchenyi- Erdődy Miklós sérelmére elkövetett sikkasztással vádolnak. Kőrösy Triesztből került Budapestre annak idején, autókereskedő volt és ő hozta Magyarországra az első Lancia kocsikat.

Paál Jób hírlapírót hatósági közeg elleni erőszakkal vádolják. A hatósági közeg elleni erőszakot úgy követte el, hogy szóváltásba keveredett egy villamoskalauzzal. Paál külföldön él, világlapokba dolgozik és bizonyára jelentkezni fog, ha megtudja, hogy ellene eljárást indítottak.