Matuska vallomása alapján nyolc, robbantásra szolgáló vascsövet találtak egy óbudai csatornában

Matuska Szilveszter bűnügyében a berlini rendőrség befejezte a nyomozást. A nyomozás vezetői beigazolódottnak látják, hogy Matuska bécsi vallomása mindenben födi a valóságot, a vasúti merényleteket egyedül követte el, tettestársai nincsenek.

Tény, hogy a jüterbogi merénylet és annak előkészítése pontosan ugy történt, amint azt Matuska vallotta. Lefolytatták a vizsgálatot a nemrégiben lefoglalt kommunista robbanószerraktár ügyében is és megállapították, hogy az ott talált bombák kizárólag a németországi kommunista párt céljaira szolgálták volna és hogy Matuskának semmi köze sincs a német kommunistákhoz.

A budapesti rendőrséghez ujabb adatok érkeztek Matuska bécsi vallomásáról. A vaszti merénylő beismerte, hogy a Külső Váci uton vásárolt vascsöveket. Matuska ujabb robbantásokra készült, ezekhez vásárolta a vascsöveket és azokat Óbudán egy csatornába rejtette el. Pontosan lerajzolta a terepet és megjelölte azt a helyet, ahova a vascsöveket lehelyezte.

A budapesti rendőrség helyszíni vizsgálatot tartott és Matuska rajza alapján megtalálták a csatornába rejtett nyolc vascsövet, amelyeknek hossza pontosan annyi, mint a két párhuzamos vasúti sínszál egymástól való távolsága.