Elnökválasztás előtt a Gyáriparosok Országos Szövetsége

Ez a pozició nemcsak a magyar gazdasági életben, hanem az egész magyar közéletben a legkiválóbbak egyike és igy érthető, ha abban valóban elsőrangú, rátermett férfiút akar látni a közvélemény.

Chorin Ferencet, a Salgótarjáni Kőszénbánya elnökét kombinálják elsősorban erre a tisztségre. Nagy elméleti és gyakorlati tudása, a közélet terén eddig kifejtett müködése és az a szerény és kedves modor, amely az érintkezésben az ő részéről oly lebilincselően nyilvánul meg, valóban alkalmassá teszik Chorin Ferencet arra, hogy a GYOSZ élén küzdjön a magyar ipar boldogulásáért.

De még egy szempont szól Chorin Ferenc elnöksége mellett.
Chorin sohasem volt elfogult más termelőágakkal szemben és ebben az előkelő pozicióban értékes munkát fejthetne ki a belső kiegyenlitődésnek, az ipar és mezőgazdaság harmóniájának megvalósulásáért.

Akik Chorin Ferencet mint közvetlen munkaadójukat ismerik, őszinte szeretettel és becsüléssel beszélnek róla és bizonyos, hogy vele sokat nyerne a GYOSZ az elnöki székben. Az iparnka ezt a testületét a mindennapi életben, a nyilvánosság előtt s újabban a parlamentben Fenyő Miksa képviselte. Ő volt a GYOSZ lelke, az ő agilitása, szakértelme záloga a jövő eredményeinek. Bizonyos, hogy Chorin Ferenc elnöksége alatt közelebb viszi a GYOSZ a ráváró feladatokat, a nemzeti termelés folytonosságának biztositását, a munkanélküliség leküzdését, az iparcikkek és agrártermékek közötti nyomasztó árdifferencia megszüntetését, továbbá a széles tömegek jobb és olcsóbb megélhetését a megvalósuláshoz.

Az alelnöki szék jelöltje budai Goldberger Leó, a magyar textilipar vezéregyénisége és Láng Gusztáv, a Láng L. Gépgyár Rt. vezérigazgatója. Jelenleg Biró Pál és Vida Jenő a GYOSZ alelnökei, de Chorin Ferenc megválasztása esetén nem lehetetlen, hogy több alelnöke lesz a Gyáriparosok Szövetségének.