A magyar ipar újabb sikere Egyiptomban

Nemzeti szempontból is igen jelentős munkát fejezett be és adott át a Ganz és Társa a mult hónapban Egyiptomban. A legélesebb nemzetközi versenyben nyerte el a magyar cég a megbizatást az Abu el Menaga melletti szivattyútelep szállítására.

Abu el Menaga kb. 15 km.-nyire délre fekszik Kairótól, a Nílus partján.
A szivattyútelep számára a Ganz és Tsa cég 4 darab, egyenként 520 lóerős Diesel-motort szállított, közvetlenül kapcsolt egy-egy 500 KVA-os generátorral és szivattyúval. A termelt elektromos energia részben a saját szükséglet fedezésére, részben a szomszédos kisebb szivattyúmotorok hajtására szolgál. A Diesel-gépekkel kapcsolt szivattyúk a Nílusból 2.4 m. magasra emelve, másodpercenként és egyenként 8 köbméter vizet képesek az öntöző csatornákba zudítani. Utóbbiak kb. 80.000 hold, főként pamutültetvényes területet látnak el vízzel, s lehetővé teszik, hogy ugyanazon a területen évenként kétszer, esetleg háromszor is arassanak különböző terményeket.

Jellemző az öntözés folytán elérhető haszonra, hogy az öntözés alá vont területek holdanként kb. 1 egyiptomi fontot, azaz kb. 28 – pengőt fizetnek költséghozzájárulás címén. A Ganz és Tsa által leszállított teljes telep a hivatalos szakértők beható vizsgálata szerint teljesen megfelelt a kikötéseknek. A rendelési összeg kb. 64.000 egyiptomi fontot tett ki.