Ferencváros – Nemzeti 5:1 (3:0)

Hungária út. – 3000 néző. – Bíró: Csárdás
A bajnokság első helyén álló Ferencváros jól startolt, pedig az egyiptomi fáradalmakat pihenő Sárosi nem vett részt a meccsen. A födözetsor így Turai-Lyka-Lázár összeállításban játszott. A nagy hideg és havazás ellenére igen szép számmal megjelenő közönség érdeklődése elsősorban az Egyiptomot járt játékosok felé irányult.

A túra és a hosszú utazás nem vette elő túlságosan őket. Sőt ellenkezően, mind a négy „egyiptomi” pompásan játszott, különösen Turai, aki olyan élénk volt, mintha az egész telet „átaludta” volna. Csapatának legjobb embere volt.

A Ferencváros kezd, de a Nemzeti vezeti az első veszélyes támadást a bizonytalankodó zöld-fehér védelem jóvoltából. Horváth azonban a kapu mellé lő. Ezután a Ferencváros veszi át a támadó fél szerepet és már a 3. percben meg is szerzi a vezető gólt. Takács II. labdáját Toldi a 16-os tájáról a hálóba lövi (1:0).

A Nemzeti támadással felel és eredménytelen kornert ér el. A 11. percben Gergely-Szenes pompás összjátéka után az utóbbi gólt lő, de a bíró offszájd címen nem adja meg. Korányi könnyelműsködéséből majdnem gól lesz.

Takács II lövését Gallina védi, majd Tánczos beadásnak szánt labdáját húzza le nagy biztonsággal. Turai egészen a kapu közelébe küzdi magát és váratlanul lapos bombalövése csak hajszálnyira csúszik a léc mellé.

Táncsos maga mögött hagyja az egész fekete-fehér védelmet és néhány lépésre a kaputól holtbiztos helyzetben áll szemben Gallinával- Lövés helyett azonban érthetetlenül a szintén kitűnő helyzetben lévő Toldihoz passzol. Aki átlépi a labdát és az odaérkező Flóra most már fölszabadit. Óriási helyzet volt!

A Nemzeti csatársora szép akciókkal közelíti meg Amsel kapuját, de a mezőnyben pompásan játszó Gergely a kapu előtt bosszantóan sokat hibáz. A 20. percben Turai a 16-os vonalról szabadrúgást irányit Gallina kapujára és az erős lövés érintés nélkül csúszik közvetlenül a léc alá (2:0)

A következő percben a Nemzeti rúg eredménytelen kornert. Kohut lövéséből a másik oldalon születik sarokrúgás, amelyet Szendrő hárít el. Még Tánczos lő kapu fölé, azután ismét a Nemzeti lendül támadásba. Gergely egyedül száguld a kapu felé, de Amselnek az utolsó pillanatban sikerül menteni.

A 30. perc ferencvárosi kornert hoz. Amelyből nagy kavarodás támad, a játékosok lökdösik egymást, végül a bíró fütyül és a 6 ’62-es vonalon föloldja a labdát. Nagy nehezen kikerül a csomóból a labda és a Nemzeti-kapu mellé lő. Ferencvárosi kornert Szenes szabadit föl a 35. percben.

A nemzeti most erősen szorongatja a zöld-fehér kaput, Gergely kerül ismét gólhelyzetbe, de Amselnek gurítja a labdát. A félidő utolsó percében Lyka kornerből kapufát fejel, a visszapattanó labdát Szedlacsek ugyancsak fejjel juttatja a hálóba (3:2).

A második félidőben hosszú ideig eseménytelen mezőnyjáték folyik. Az első esemény Tánczos beadása, amelyet Toldi egy lépésről kapura fejel, de Gallina védi a biztos gólnak látszó labdát. A zöld-fehérek most nagy fölényben vannak. Toldi átmegy két emberen és kapu fölé bombáz. Takács II. a kifutó Gallina mellett elhamarkodva mellé lő.

A 16. percben takács II. offszájd gólt lő. A nagy Ferencváros-fölényt egy Nemzeti-korner szakítja meg. Kohut futtából hatalmas lövést irányit, amely csak centiméterekkel süvit el a sarok mellett. Lázár erős helyezett lövését Gallina remek elvetéssel tolja kornerre. Bihámi fordulásból lő mellé. A 34. percben eredményre vezet a Fradi-fölény. Takács II. átpasszolja a labdát Szedlacsekhoz és a center közelről gólt lő (4:0).

Takács I. hibájából a Nemzeti ér el kornert, de Korányi hatalmas rúgással fölszabadit. Fekete-fehér támadás ígér gólt, de Korányi az utolsó pillanatban megmenti a helyzetet. A 43. percben Flóra a befelé kanyarodó Kohutot a 16-oson belül hátulról elkaszálja. A tizenegyest Toldi kétszeri újra rúgatás után juttatja a hálóba (5:0).

A 45. perc meghozza a Nemzeti egyetlen gólját. Bihamit Takács I. elbuktatja, ezért is 11-es jár, Flóra rúgja a felső jobb sarokba: (5:1) és ezzel beállítja a végeredményt.