Az MTK asztalitenisz-gárdája végleg megnyerte a Szegő-vándordíjat

K. Mednyánszky Mária revánsot vett Sipos Annuson a világbajnokságban szenvedett vereségéért

Az MTK és NSC rendezésében pénteken, szombaton és vasárnap bonyolították le a Szegő-vándordíjas asztali teniszversenyt, amelyet eddig az NSC egyszer, az MTK kétszer nyert meg.

A BSE, az NSC és a DSC a legjobbjaival vonult föl, hogy az MTK harmadszori győzelmének útját állja, ez azonban nem sikerült és így az MTK sorrendben harmadszori győzelmével végleg elhódította az értéke trófeát.

Az egyes mérkőzések közül a legnagyobb érdeklődés Barna Viktor világbajnok és Dávid csehszlovák bajnok, továbbá K. Mednyánszky Mária és Sipos Annus találkozása iránt nyilvánult.

Barna nagyszerű formában van és három szetben könnyen győzött Dávid ellen, míg K. Mednyánszky Mária, az ötszörös világbajnok, négyszetes kemény küzdelemben revánsot vett Sipos Annuson a legutóbbi prágai világbajnokságban szenvedett vereségéért.

Férfi egyes: 1. Barna (MTK). 2. Dávid (BSE). 3. Glancz (NSC) és Boros (MTK). Barna-Dávid: 21:14, 17, 13.

Női egyes: 1. K. Mednyánszky Mária (MTK). 2. Sipos Annus (BSE), 3. Fülöp Irén (DSC) és dr. Ráczné (MTK). K. Mednyánszky – Sipos: 18:21, 21:17, 18, 15.

Férfi páros: 1. Barna-Boros (MTK). 2. Glancz (NSC) – Házi (BSE). 3. Dávid (BSE) – Földi I. (DSC) és Kovács (BSE) – Szegedi (DSC). A döntő eredménye: 17:17, 19:21, 21:10, 18.

Vegyes páros: 1. Barna – K. Mednyánszky (MTK). 2. Házi – Sipos (BSE). 3. Boros - Ráczné (MTK) és Kállai - Lányi A. (BSE). A döntő eredménye: 21:9, 11, 12.

A Szegő-vándordíj végeredménye:
1. MTK 23 ponttal. 2. BSE 13 1/2 ponttal. 3. NSC. 4. DSC.