A Kormányzó Ur neje uj nyomorenyhitő akciót indit meg

Horthy Miklós Kormányzóné nemes szive sugallatát követve, ismét felhivással fordult a magyar társadalomhoz, hogy adakozásra szólitsa fel a jobbsorsuakat a nyomor és inség által ütött sebek begyógyitására. A Kormányzó Ur neje felhivásában közli a mult akció elszámolását is.

A gyüjtés eredménye 531.790 pengő 42 fillér készpénz és majdnem hasonló értékü természetbeni adomány volt, melyből 129.123 egyén, illetve család és intézet részesült segélyben. Segélyben kizárólag csak az arra rászorult és érdemes szegények részesültek. Az akcióval kapcsolatos mindennemü munkát egyetlen fillér adminisztrációs költség sem terhelte.

A Kormányzó Ur neje a következő szavakkal fejezi be felhivását: 
– Több százezer inséges szorongó aggódását, amellyel a közelgő tél szenvedéseinek megkönnyitését várja, mélyen átérezve, kérem azokat, akiknek módjukban van a segités, járuljanak hozzá adományaikkal gyüjtésemhez. És amidőn a magyar társadalom áldozatkészsége iránti teljes bizalommal inditom ismét utnak segélytkérő felhivásomat, hiszem, hogy mindenki átérzi a sürgős segités szükségességét és ugyanazzal a megértéssel fog az inség enyhitését célzó munkám támogatására sietni, amint azt eddig is tette. A legkisebb adományt is meleg köszönettel fogadom, ne gondolja senki, hogy kis összeget nem érdemes elküldeni, mert a sok kis összeg összetéve, több száz család nyomorának enyhitésére lesz alkalmas.

A segélyakció részére a pénzadományok beküldhetők:
1. Csekklapon a 19. számu postatakarékpénztári csekkszámlára. Csekklap bármely postahivatalnál, vagy dohánytőzsdében vásárolható.
2. Postautalványon: Főméltóságú Horthy Miklósné segélyakciója, Budapest, Királyi vár cimre.
3. Nyugta ellenében 9 órától 14 óráig személyesen is a királyi palotában. (Szárnysegédi hivatal.)

A természetbeni adományok kisebb tételekben a királyi várpalotában, vagyontételek az előzetes irásbeli vagy telefonértesitésre megadandó cimre küldendők.

A segélytkérők kérvényeikre, az elintézés megkönnyitése végett, a kérvény külső oldalán irják fel nevüket és pontos cimüket, a boritékra pedig feltünő helyen „Segélykérvény” szó irandó. A kérvényekhez semmiféle okmányt ne csatoljanak, mert azok visszaküldését az akció, a kérvények nagy számára való tekintettel, nem vállalhatja.