A MUSZ jubiláris versenyének vízipólótornája

Magyarország A) válogatott csapata veretlenül győzött a MUSZ jubiláris versenyének nemzetek közötti vízipólótornáján

Magyarország A) – Csehszlovákia 3:1 (2:1)


A magyar válogatottak első garnitúrája, a „szombati” formáját játszotta ki, ami röviden azt jelenti, hogy megint rossz napot fogott ki. A csapat, a mostani formációban, remélhetően utoljára szerepelt. Míg Halasy mérsékelt formáját menti, hogy harmadik meccse közben szenzációs rekordot javított, Bozsi, de különösen Rajki II. rossz formájára nincsen más mentség, mint hogy jóindulatból kerülhettek csak az első csapatba. A sovány sikerben a főérdem dr. Ivádyé, Némethé és Bródyé. Keserű II-vel a csatársorban aligha szabadultak volna meg ismét hat gólon alul a csehszlovákok.

A magyar csapat a nappal szemben játszó csehszlovák kapuját nyomban start után erősen ostromolja, de Németh egyelőre bizonytalan, amíg végre Halasy labdáját menthetetlenül a sarokba helyezi (1:0). Schmuck kapufája után Svehla és Steiner lövését Bródy védi. Bozsi és Koutek elúszás miatt a partra kerül, utána Halasy labdájával Németh újabb gólt dob (2:0). Halasy hibájából Schmuck vezet támadást és 2:1-re javít, miután Bródy későn nyúlt a labda után. Bozsi lövése a kapu fölött süvit el. Steiner labdáját a kapufa menti.

Szünet után Németh a kapu mellé, Schmuck a kapu fölé irányit, Bozsi pedig a kapust találja el. Némethet és Tomaseket elúszás miatt kiállítják, amire Halasy megy előre a csatársorba, de lövését Rusek szépen fogja. Steiner kapufája után Koutek durván szereli Halasyt, amire kiállítják, de a négyyardos büntetőt Busck briliánsan parírozza. Végre Bozsi-Rajki II.- összjáték után Halasy gólja (3:1) végleg eldönti a meccs sorsát, mert Németh két labdája a kapuvédet találja el s egyetlen kornerét sem tudja kiaknázni a magyar csapat.


Magyarország B) – Ausztria 11:3 (6:3)


A magyar csatársor és Tarródy a half posztján ismét remekelt, de Barta újra bizonytalankodott, Tolnai pedig egészen hasznavehetetlen volt. Az osztrákoknál Schönfels, Beck és Flesch emelkedtek ki. Schönfels nyolc méterről védhető gólt dob a meglepett Barta kapujába (0:1), de Keserű I-Tarródy-összjáték után Vértesi egalizál, sőt Vértesi rövidesen a vezető gólt lövi az éppen a sapkáját kereső osztrák kapus hálójába (2:1).

Adler labdájával Schönfels indul rohamra és a két magyar hátvéd hibájából kiegyenlít (2:2). Vértesi-akcióból Keserű I. szerzi meg a vezetést (3:2). Keserű II. szabaddobásából pedig Vértesi a negyedik gólt dobja, de Beck rövidesen 4:3-ra javít. Schönfels kapufája után Tarródy labdáját Vértesi értékesíti (5:3), majd Keserű II. szép támadását Keserű I. fejezi be az ellenkező sarokba ejtett góllal.

Szünet után Keserű I. újabb gólt dob (7:3), amire Beck társaságában, elúszás miatt, a partra kerül. Schönfels szép lövése a kapu mellett süvit el, utána a magyar csatársor finisbe kezd és a következő sorrendben dobja a gólokat: Keserű II. passzából Vértesi (8:3). Vértesi átadásából Keserű II. (9:3), Keserű I. – Keserű I.-összjátékából Vértesi (10:3, a nap legszebb gólja), majd, miután Tolnait és Adlert elúszás miatt kiállítják, Tarródy-passzból Keserű I. (11:3).
Heinrich, a két mérkőzés bírója, ismét remekelt.


A vízipólótorna végeredménye a következő
:
1.Magyarország A) 3 győz. 0 ver. 13:3 gól 6 pont
2. Magyarország B) 2 győz. 1 ver. 19:7 gól 4 pont.
3. Csehszlovákia 1 győz. 2 ver. 10:11 gól 2 pont.
4. Ausztria – győz. 3 ver. 5:26 gól 0 pont.