Mussolini a szépségkirálynő választást szigoru rendelettel betiltotta Olaszországban

Már a múlt évben a szépségkirálynő választás ellen nyilatkozott Mussolini, úgy hogy a „ Miss Italia”-t szigoruan Maffalda Martinoust-t, egy palermói ügyvéd nagyon csinos leányát Nizzában választották meg szépségkirálynővé és utólagosan csempészték be a többi missek közé.

Az idén a Duce időt szakított magának arra, hogy szigoru rendeletet adasson ki, amelyben egyszer és mindenkorra betiltotta, hogy az olasz királyság területén „ Miss Italiá-t válasszanak.

- Erkölcsi okokból tiltottam meg- mondja a rendelet-, hogy Olaszországban akár szépségkirálynőt, akár másfajta királynőt válasszanak és a rendelet megszegését a hatóságok sulyos kihágásnak tartoznak minősíteni.
Attól a szállodástól vagy vendéglátóstól, aki engedélyezi, hogy a helyiségben Miss Itália- választást tartsanak, megvonják az iparengedélyt.

A rendelkezés nem emel kifogást, hogy a farsangi bálokon és egyéb mulatságokon díjakkal tüntessék ki azokat a leányokat, akiket karneváli jókedvükben a mulató társaság a legszebbnek talált, vagy pedig akiről megállapították, hogy „toalettjével, hajdíszével, láncával vagy szellemességével kiválik a többiek közül, azonban bármiféle „királynőt” akár zsűri, akár szavazás, akár sorsolás útján választani tilos.