Frizura prognózis a vasárnapi versenyről: Rövid haj, sok hullámmal, esetleg konty, nyáron szélfujt frizura

Vasárnap délután ismét verseny volt a Gellért szállóban. Persze, nemzetközi fésülő és ondoláló- verseny…Az is természetes, hogy sok számból állt: külön indultak a mesterek, külön a harmadéves inasok, külön van a fésülés, vízondolálás, vasondolálás és nemzetközi versenyfésülés. Ez itt a főattrakció...A verseny megkezdése előtt szigoruan ellenőrzik, nem készítette- e elő valaki a modelljét.

Minden hajat előbb teljesen simára kell fésülni.

Most a modellek és a mesterek együtt fölmásznak a pódiumra: egy... kettő...három... és már meg is kezdődött a verseny. A fodrászok az alkotóművészek lázával dolgoznak, csavarnak, nedvesítenek, szárítanak és kefélnek... Az egyik óvatos és udvarias, a másik idegesen lökdösi ide – oda a modell fejét. Összesen tíz modell van, mind nagyon csinos és egy kivételével mind szőke. A kivétel természetesen bronzvörös. Mindegyiknek rövid haja van.

Harminc perc idejük van a mestereknek a munkára, de nem borbélyperc, itt stopperrel mérik az időt. Még öt perc...két perc...egy perc...csöngetnek...vége. A zsűri tanácskozik, sokáig tanácskozik. Az eredmény: a szerb, jugoszláv, osztrák és román öreg fodrászrókák előtt egy budapesti fodrászsegéd: Molnár József nyerte el az első helyet. A díjak: gyönyörű ezüst kupa és egy csomó plakett, türelmetlenül várják a győzteseket, a győztesek még türelmetlenebbül a díjakat. Közben az egyik fodrászmester elmondja, mi lesz a jövő szezon frizuradivatja: Rövid haj sok hullámmal, este esetleg konty.

Nyáron nagy divat lesz a szélfujt frizura...A félhosszu, nyakbalógó haj teljesen és végleg megbukott.