Mint ,,házasulandó ifju” jelentkezett egy százhuszkilós tolvaj és mindent ellopott, ami lányosházaknál a kezeügyébe került

Mayer Sándor 37 éves műszerész apróhirdetések és házasságközvetítő irodák révén egymásután kötött ismeretséget, olyan családokkal, amelyeknek férjhez adó leányuk van. A ,,házasulandó” fiatalembert meginvitálták uzsonnára – ahogyan szokás – és sehol sem gyanakodtak rá, amikor néhány nap mulva észrevették, hogy a házból értékes tárgyak tűntek el.

A rendőrségen kezdtek csak gyanakodni Mayerra, mert rájöttek, hogy az utóbbi időben történt titokzatos időben véletlenül mindig a házasulandó Mayer vizitelt. Legutóbb egy Vörösmarty- utcai kereskedő házából tűnt el 1980 pengős takarékkönyv egy uzsonna alkalmával. amelynek hőse ugyancsak Mayer volt.

A detektívek elsiettek a Kereskedelmi Bankba, ahol azt a fölvilágosítást kapták, hogy egy nő már átvette a takarékkönyvben föltüntetett egész összeget. A leírásból arra következtettek a rendőrség emberei, hogy a kreolbőrű, vöröshaju nő, akinek föltűnően sok az aranyfoga,
a fővárosból örökre kitiltott Blazovits Rudolfné lehet.

Elvitték Blazovitsné arcképét a bankba, ahol határozottan fölismerték a nőt, aki a 4900 pengőt kivette. Mivel Mayer és Blazovitsné között bizalmas barátság van már hosszu ideje, most már bizonyos volt, hogy nemcsak a Vörösmarty-utcai lopást, hanem az utóbbi időben jelentett többi házasságközvetítéssel kapcsolatos lopást is a műszerész követte el. Megtalálni azonban sem őt, sem barátnőjét nem lehetett, mert mind a ketten megszöktek.

Mayer Sándorról egyébként azt mondja a körözőlevél, hogy 120 kiló a sulya és föltűnően nagy feje van. De azért szívesen látott, reménykedve várt vendég volt a leányos házaknál.