A remekül játszó amatőrök legázolták Ausztriát

Magyarország az utolsó helyről a másodikra verekedte föl magát a Középeurópai Amatőr Kupában

Magyarország – Ausztria 8:1 (5:0)


Aki nem sajnálta a fáradtságot és már a magyar-csehszlovák mérkőzést megelőző magyar-osztrák amatőr válogatottak kupamérkőzésére ment ki az Üllői-úti pályára, az igen jól járt, mert, különösen az első félidőben, olyan eleven és remek futballt játszottak amatőr reprezentánsaink, hogy öröm volt nézni.

A hat vidéki játékos kitűnően illeszkedett be az együttesbe és nem mondhatunk nagyobb dicséretet a csapatról, mint azt, hogy minden embere egyformán vette ki részét a remek győzelemből, amelynek révén a magyarok a dicstelen utolsó helyről a második helyre kerültek, sőt, ha gól nélkül ússzák meg a meccset, jobb gólaránnyal az Amatőr Kupa élére kerülhettek volna.

A mezőny legjobb embere a balszélső Déri (Törekvés) volt. A magyar csapat különösen az első félidőben volt elemében, amikor az osztrákok szinte szóhoz sem tudtak jutni.

A 14. percben Szaniszló átadásából Solti IV. rúgta a vezető gólt, a 21. percben Engelhardt passzából Pusztai fejelt gólt (2:0). A 36. percben Dérit a tizenhatoson belül elkaszálják, a tizenegyest Solti IV. értékesíti (3:0). A 41. percben Déri szólótámadásából esik a negyedik gól, a következő percben pedig Szaniszló az ötödik gólt fejeli.

Szünet után 3 perccel Engelhardt átadásából Déri 6:0-ra javít. A fáradt magyar csapat azontúl „lefékez”, de az osztrákok jobbösszekötőjének, Dornernek csak a 35. percben sikerült a „becsületgólt” rúgnia, amire a 38. és 42. percben Szaniszló, illetőleg Pusztai két újabb góllal válaszol.

Joksic (Jugoszlávia) kitűnően bíráskodott.

A Középeurópai Amatőr Kupa állása a következő:
1. Csehszlovákia 4 2 – 2 10:7 4 (4)
2. Magyarország 4 2 – 2 14:10 4 (4)
3. Románia 3 2 – 1 8:6 4 (2)
4. Ausztria 5 2 – 3 11:20 4 (6)