Betörő lett Tóth László táncolimpikonból, mert nem kapta meg az ígért díjat

A Vasárnapra virradó éjszaka tettenérték Sauer József 21 éves gyári munkást, az ujpesti Szent István téren, amint egy divatáru üzletbe be akart törni. Az elfogott betörő bevallotta, hogy az utóbbi időben több hasonló bűncselekményt követett el Tóth László cipésszel együtt, aki nem más, mint a táncolimpiász győztese.

A horogra került Szauer szerint Tóth nem kapta meg az ígért ezerpengős jutalmat és ezen annyira elkeseredett, hogy betörő lett belőle.

A detektívek a vallomás után Tóth László keresésére indultak és meg is találták Tóthot – a Markó – utcai fogházban.

Az állítólagos táncbajnokot ugyanis szombaton beidézték a törvényszékre és egy más ügy miatt letartóztatták. Tóth amint annak idején megírtuk, bizakodó hangon és igazságának teljes tudatában jelentette ki, hogy az olimpiai díjat biztosan meg fogják kapni, zon egyszerű oknál fogva, mert ez nem igazság, hogy csak ugy potyára táncoljon valaki nyolc órát.

Pontosan és részletesen kifejtette, hogy hány pár cipőt, hány rend ruhát, mennyi fehérneműt fog csináltatni az 5000 pengőből és hány hétre viszi a menyasszonyát nyaralni Velencébe….A díjat Tóth mégsem kapta meg és ugy látszik, azért volt kénytelen más uton beszerezni a szükséges holmikat…..
A velencei út azonban minden valószínűség szerint egy dőre elmarad….