Gömbös miniszterelnök kedden utazik Rómába

Gömbös miniszterelnök Zala vármegyében vadászattal töltötte vasárnapi pihenőjét, hétfőn este résztvett az egységes párt értekezletén, kedden este pedig elutazik Rómába, ahova szerdán éjjel érkezik meg.

Három napot tölt az olasz fővárosban, ahova magával viszi a 95 pont olasz forditásának vasárnapra elkészült példányait is.

Vasárnap vagy hétfőn visszaérkezik Budapestre és így megrövidül a holnap összeülő képviselőháznak az a szünete, amelyet a miniszterelnök távollétére való tekintettel terveznek. A külföldi, különösen a francia és jugoszláv lapok egy része messzemenő magyarázatokat füz Gömbös és Mussolini római találkozásához és azt irja, hogy Gömbös uj gazdasági vagy politikai megállapodás létesítésére, illetve az Olaszország és Magyarország között eddig fölállott kapcsolatok kiszélesítésére törekszik.

Beavatott helyen megállapítják, hogy ez a beállítás hamis, Gömbös miniszterelnök csupán arra akarja fölhasználni római látogatását, hogy az olasz miniszterelnökkel megbeszélje mindazokat a kérdéseket, amelyek mind a nemzetközi helyzettel, mind az időszerű magyar és olasz vonatkozásokkal kapcsolatban állnak, akár politikai, akár gazdasági téren.

Kormánypárti körökben ugy tudják, hogy Gömbös miniszterelnök, Rómából visszaérkezve, a képviselőház külügyi bizottságában számol be olaszországi tanácsozásainak eredményéről.