Svájc birkózói 16:8 arányban legyőzték Magyarországot

Basel, december 11.
A svájci sporttársadalom nagy érdeklődés mellett tartotta vasárnap délután a baseli árumintavásár csarnokában a Magyarország-Svájc szabadfogású birkózó mérkőzését a várakozásnak megfelelően az e sportágban vezető svájciak nyerték ugyan, akiknek csapatában két olimpiai bajnok is szerepelt, Minder és Burki személyében, valamint a Budapesten is kitűnően szerepelt Kyburz, de a magyar birkózók mai szereplésükkel nagy elismerést arattak Svájc hozzáértő közönsége előtt.

A mérkőzés lefolyása a következő volt:
A légsúlyban Tóth kiváló technikával birkózott és rövid idő múlva tussolta ellenfelét, Grauzac-ot.

A pehelysúlyban Lőrincz 15 perces küzdelem után pontgyőzelmet aratott Vordermann felett.

A könnyűsúlyban Beke váratlanul kemény ellenfélnek bizonyult a favorit svájci Minderrel szemben, aki csak nehezen győzhetett ellene pontozással.

Izgalmas mérkőzést hozott a weltersúlyban Kaposi és Gheri küzdelme. a svájci már a 3. percben tussolta ugyan magyar ellenfelét, de ez a szőnyegen kívül történt. Újrakezdés után Gheri ismét két vállra fektette ellenfelét, miközben azt a lábánál fogva húzta vissza a szőnyegre. Gherit győztesnek hirdették ki, de a mérkőzést magyar részről megóvták és azt meg kellett ismételni. Ezúttal Gheri nagy vehemenciával támadott és már az első percben tussolta Kaposit.

A nagyközépsúlyban Péterffy és Kyburz, a svájciak egyik legjobb birkózója, páratlanul érdekes küzdelmet vívott. Péterffy munkája osztatlan tetszést aratott és sokáig úgy látszott, hogy Kyburz maradt alul. Végül is a svájci bajnok nehezen győzött pontozással, Péterffy fényes küzdőtechnikájával azonban a mérkőzés erkölcsi győztese volt.

A kisnehézsúlyban Tarányi és Ding mérkőzése a svájci heves támadásaival kezdődött. A küzdők két ízben is lekerültek a szőnyegről, végül Tarányi a porond szélén a szegélyező deszkába ütődve, lábán megsérült és a küzdelmet feladni kényszerült.

A küzdelem utolsó mérkőzése Palotás harca volt Bürki gyors eredményre törekedett, de kemény ellenállásra talált. A mérkőzés 14 1/2 percig döntetlen volt; ekkor megtört Palotás ellenállása, akit Bürki sikerült csípődobással tussolt.

Svájc végeredményben 16:8 arányban győzött Magyarország ellen.