Kitűnően sikerült a BTC dísztornája

A Budapesti Torna Club vasárnap délelőtt fél 11 órakor a Királyszínházban zsúfolt nézőtér előtt rendezte dísztornáját, amelyen Pelle István kétszeres olimpiai bajnok és Péter Miklós először vendégszerepelt az olimpiai játékok után a budapesti közönség előtt.

A nagyszámú és előkelő közönség soraiban megjelent József királyi herceg és felesége, Auguszta királyi hercegasszony, Kelemen Kornél dr., az OTT elnöke, a legtöbb sportszövetség vezetősége, azonkívül a katonai és társadalmi élet számos reprezentánsa, valamint nagyszámú sportbarát, mely kitörő tapssal és nagy lelkesedéssel ünnepelte a világbajnok és társai produkciót.

A kitűnően sikerült dísztorna a Himnusz eléneklésével kezdődött, melyet a közönség állva hallgatott végig. Majd Hajós Alfréd, a BTC társelnöke, megnyitó beszédében kiemelte a los angelesi győzelem fontosságát és Pelle sikerét.

Vermes Nándor dr., e BTC társelnöke, hosszabb lelkes üdvözlő beszédet tartott a már felsorakozott tornászokhoz, akik között a négy olimpiai résztvevőn kívül a BTC tornászcsapata és a tornászsporttal foglalkozó egyesületek reprezentatív kiküldöttjei, valamint Lisl Freytag müncheni német tornászbajnoknő is jelen volt. A BTC tornászcsapata és Pelle István, Péter Miklós, valamint Leng Rezső olimpikonok a közönség lelkes ünneplésétől megszakítva, hibátlan gyakorlatokat mutattak be korláton.

Lisl Freytag német bajnoknő ugyanazon a szeren igen hatásos gyakorlatai és a Hernád utcai polgári fiúiskola növendékei énekkarának hangversenye után a férfiak tornaakadémiája következett a nyújtón, mely precizitás és kivitel szempontjából még a korlátgyakorlatokat is felülmúlta Lisl Freytag szereplése nyújtón is igazolta a róla elterjedt kedvező híreket.

A legnagyobb sikere újból Pelle Istvánnak volt, aki bemutatta azt a gyakorlatát, amellyel Los Angelesben első világbajnokságát megszerezte. Lisl Freytag a tornászsport ebben az ágában is férfiakéhoz hasonló ügyességről tett bizonyságot. A hölgyek magyarruhás nemzeti tánca után a szereplő tornászok oszlopokba sorakoztak és a Szózat hangjaival véget ért a kitűnően sikerült dísztorna.