Birkózóink fölényesen legyőzték a cseheket

Magyarország – Csehszlovákia 6:1

Nagyarányú magyar győzelmet hozott a vasárnap délelőtt megrendezett magyar-csehszlovák birkózóverseny. Az eredmény talán kissé túlzott is, mert az 5:2-es eredmény hűségesebben fejezte volna ki az erőviszonyokat. A könnyűsúlyban ugyanis Hlavacek többet mutatott, mint Tasnády és így megérdemeltebb lett volna ellenfelének győzelme.

Általában a verseny nem tartozott a legizgalmasabbak közé és semmit sem láttunk a régi nagy versenyek technikai készültségéből. Az első tízperc unalmas. Helyesebb volna ezeket, mint a mérlegelést, a nyilvánosság kizárásával rendezni és a partner munkával kezdeni.

A 7 pár küzdelméből csak 3 végződött tuss győzelemmel. Tóth, Tunyoghy és Papp dr. fektették két vállra ellenfeleiket. A verseny a három pontozásos győzelemmel már 6:0-ra állott, amikor a hatalmas túlerőben és súlyban levő csehszlovák nehézsúlyú bajnok pontozással győzött a derekasan küzdő palotás ellen. Ez volt a vendégek egyetlen győzelmi pontja.

Részletes eredmények:
Légsúly
Zombori-Tolár, győz pontozással Zombori. A magyar fiú először egy suplex-el majd pedig néhány nelsonnal került fölénybe ellenfelével szemben. Egyhangú bírói döntés alapján lett Zombori a győztes, (1:0).

Pehelysúly
Tóth Bretschneider, győz Tóth. a mérkőzés nagyon élénken indul. a csehszlovák sokszor támad, de nem sikerül fogásait keresztülvinni. A 18. percben Bretschneider csípődobással akarja Tóthot levinni, de nem sikerül és így ő kerül hídba. Tóth lefogja a hidat és két vállra fekteti ellenfelét, (2:0).

Könnyűsúly
Tasnády-Hlavacek, győz pontozással Tasnády. A mérkőzés során Hlavacek piruettjével veszélyes helyzetbe hozzá Tasnádyt. Partnerből is támad Hlavacek. Tasnády állásból többet kezdeményez, de Hlavacek sokszor megy ki a szőnyegről. A pontozóbírák véleménye megoszlik. a döntőbíró Tasnády mellett dönt, (3:0).

Kisközépsúly

Kamarás-Zwonar, pontozással győz Kamarás. Az első percben Kamarás kerül földre, de aztán lábra kap és többet mutat, mint ellenfele. Egyhangúan magyar győzelemre szavaznak a bírák, (4:0).

Nagyközépsúly
Tunyoghy-Steskal, győz Tunyoghy. A magyar Európa-bajnok röviden végez ellenfelével. A 3-ik percben Tunyoghy csípődobással hídba viszi ellenfelét és sikerül is a hidat betörni, (5:0).

Kisnehézsúly
Papp dr.-Mracek, győz Papp dr. Papp dr. nagyszerűen kezd. Lendülettel dolgozik és már a második percben csípője sikerül és Mracek két vállra esik. Papp győzelmét rendkívül lelkesen ünnepli a közönség, (6:0).

Nehézsúly
Klapuch-Palotás, győz pontozással Klapuch. Óriási súlykülönbség van a két birkózó között. Palotás szemhéja megsérül és folyton vérzik. Szívesen küzd a csehszlovák óriás ellen. Túlságos nagy fölényt azonban nem tud mutatni Klapuch sem. Egyhangú döntés alapján győz Klapuch, (6:1).