Ferencváros – Racing Club 2:2 (1:1)

Párizs, január 1.
A Ferencváros vasárnap a Racing Club ellen 2:2 arányú eldöntetlen eredményt ért el. A Ferencváros és a Racing Club barátságos mérkőzését mintegy 6000 főnyi közönség nézte végig. A mérkőzésnek tavaszias, verőfényes idő kedvezett, a külvárosi pálya azonban igen rossz állapotban volt.

A játék menete igen mozgalmas volt. Kezdés után a magyarok jóformán állandóan a franciák térfelében táboroztak és támadást támadásra halmoztak. Az első gólt Takács rúgja, Galay francia csatár azonban csakhamar kiegyenlített és a félidő 1:1 arányban végződik.

A II. félidő kezdetén a franciák nagy lendülettel támadtak és Galay megszerzi a vezető gólt. A magyarok erőteljes támadásokkal válaszolnak és a játék hosszabb ideig elevenen hullámzik a két kapu között. Végül is Takács kiegyenlít és a mérkőzés 2:2 arányban eldöntetlenül végződik.

A felázott és rendkívül sáros talajon a Ferencváros nem tudta kifejteni teljes képességeit, de technikai fölénye így is szembetűnő volt. A magyar csapatban Takács, Kohut, Tänczer, Sárosi és Háda tűnt ki. A francia játékosok közül Scharwardt, Galay és Delfour mutattak jó formát. A párizsi lapok elismeréssel méltatják a vendégcsapat játékát.