A magyar profik 3:0-ra legyőzték a közép-német válogatottat

Magyar profiválogatott – Közép-Németország 3:0 (2:0)

Ticska két, Markos egy gólt rúgott – Szabó remek védésével akadályozta meg, hogy a németek gólt rúgjanak – Kétfokos hidegben 16.000 néző jelent meg a meccsen


Drezda, január 15.

A nem sok dicsőséget ígérő válogatott túra egész váratlanul szép magyar győzelemmel indult meg. A magyar profiválogatott játékosai a sok egyesületi túrától fáradtan keltek útra Drezda felé. Az ellenfél a közép-német válogatott volt, amelynek csapatában 5 birodalmi válogatott játékos szerepelt. A közép-német nem a legerősebb kerülete Németországnak és így a magyar győzelmet nem szabad túlbecsülni, hiszen a komplett magyar válogatott állott szemben egy német kerülettel.

A meccsnek nem túlságosan kedvezett az időjárás. A kétfokos hideg ellenére is 16.000 néző jelent meg a drezdai pályán és tartott ki az utolsó percig. A meccs érdekessége magyar szempontból főleg az, hogy amire már hosszú idő óta nem volt példa, ezúttal a szélső csatárok játszottak jól és ők is lőtték a gólokat. Ilyesmit Budapesten nem minden meccsen látni!

A magyar csapat: Szabó – Korányi, Bíró – Barátky, Sárosi, Magyar – Markos, Cseh II., Teleki, Déri, Ticska. Szabó végig elsőrangúan védett és a második félidőben, amikor a németek nagy ostrom alatt tartották a magyar kaput, bravúrt bravúrra halmozott. Érdekes, hogy Szabó a meccs nagy részét harisnyában játszotta végig, mert a futballcipő nagyon szorította a lábát.

A hátvédek közül ezúttal Bíró volt sokkal jobb, míg Korányi többször hibázott. A fedezetsorban Sárosi végre javuló formát mutatott, de kielégített Barátky és Magyar is. A csatársorban Markos hamar megsérült, mert földberúgott, de így is használható tagja volt a csapatnak, sőt gólt is lőtt.

Markos sérülése miatt Teleki és Cseh II. mindent balra játszottak, nem hiába, mert Ticska a balszélen elsőrangúan játszott. Sokkal gyengébb volt ezúttal a balösszekötő posztján Déri, akit Máriássy szövetségi kapitány a második félidőben ki is cserélt Turayval, aki elég jó volt.

Változatos játékkal kezdődik a meccs. A 7. percben váratlan eredményt ér el a magyar csapat. Ticska lerohan és belövi a vezető gólt (1:0). A németek is sokat támadnak, de a magyar védelem pompásan áll a lábán és Barátky jól őrzi a legveszélyesebb német csatárt, Richard Hoffmannt. A 41. percben a magára hagyott Markos megszerzi a második gólt (2:0).

Szünet után Déri helyén Turayval áll fel a magyar csapat és hamarosan Ticska újabb gólt rúg (3:0). A németek ezután egyre nagyobb fölénybe kerülnek, de Szabó és Bíró remek játéka megakadályozza, hogy a magyar csapat gólt kapjon. A bécsi Frankstein jó bíró volt.