Profiválogatott – dél-német válogatott 12:1

A Dél-Németország elleni szenzációs gólarányú győzelemmel fejezte be téli túráját a magyar profiválogatott

A remekelő magyar csatársor góljait Teleki (5), Cseh II. (3), Markos (2) és Turai (2) rúgta


Frankfurt, február 5.
Dr. Máriássy Lajos, a Professzionista Szövetség kitűnő kapitánya helyes sportérzéke és nagy hozzáértése mellet bizonyít hogy a profiválogatott túrájának utolsó és legnehezebb mérkőzésére, a félelmetes erejű dél-németek ellen nem kért megerősítést, miután azt a nézetet vallotta, hogy a magyar csapat a túra folyamán annyira összeszokott és egybekovácsolódott, hogy új játékos csak rontana a csapat egységén.

És dr. Máriássy igazat kapott, olyan igazat, amit a magyar futball egyik legszebb fegyvertényeként fog feljegyezni a sporttörténelem, hiszen otthoni pályájukon olyan katasztrofális gólarányú vereséget szenvedtek Dél-Németország reprezentánsai, ami a legnagyobb ritkaság válogatott mérkőzések találkozásánál.

Futballsportunk új éve jól kezdődött, a profi reprezentánsaink három országban győzelmet-győzelemre halmoztak és alighanem jó éve következne el a nemzeti válogatottnak is, ha az MLSz éppen arra az alelnökre nem bízta volna a válogatást, aki egyáltalában nincsen tisztában első variálbeli játékosaink kvalitásaival és aki már novemberben Milánóban olyan szerencsétlenül vizsgázott le, hogy a futballtársadalom komoly köreiben a legnagyobb bizalmatlanság kíséri működését.

Van Mossel hollandi bíró sípjelére, 10.000 néző előtt, a két csapat a következő összeállításban sorakozik a starthoz:
Magyarország: Szabó – Szemere, Bíró – Barátky, Sárosi, Magyar – Markos, Cseh II., Teleki, Turai, Ticska.
Dél-Németország: Wolff (FV Frankfurt) – Tienert (Karlsruhe), Ficks (Birkenfeld) – Gramlich (Eintracht Frankfurt), Wagner (Straubing), Krausbaar (Offenbach Kickers) – Grebe (Offenbach), Leiebte (nion Niederrad), Panzer (Bayern Hof), Münstermann (Aschaffenburg,) Haderer (SV Frankfurt).

A dél-német csapatból hiányoztak a kerületi bajnokság döntőiben elfoglalt müncheni, nürnbergi és fürthi játékosok, ami alaposan megbosszulta magát, mert a legjobb formációjú dél-németek alaposan megnehezítették volna profiválogatottjaink győzelmét, akik azonban ma olyan nagyszerű formát játszottak ki, hogy szinte nem lehetett őket feltartóztatni.

A német csapat leggyengébb része a két hátvéd, továbbá Wagner és Krausbaar fedezet volt és Wolf kapus is tehetetlennek bizonyult a védhetetlen magyar gólokkal szemben. Gramlich, Haderer, Grebe és Münstermann derekasan küzdött, ezzel szemben a csatársor tengelyében csődöt mondott a sokat dicsért Panzer. A német csapat egyetlen gólját is 11-esből érte el.

A pályán tulajdonképpen csak egy csapat játszott, a magyar együttes, melynek csatársora kitűnően kombinált. A magyar csapatban nem volt gyenge pont, mégis legjobban a csatársor és Sárosi tetszett.

Az első félidőben a magyar csapat Teleki (2) és Cseh (3) révén ötgólos vezetéshez jutott.
Szünet után a németek Leichter révén 11-esből becsületgólt értek el, ettől kezdve a magyar csapat megsemmisítő fölénybe kerül és Teleki (4), Markos (2) és Turai révén további hét gólt rúg.

A profiválogatottak téli túrájának összesített eredményei a következők
:
Jan. 15. Drezda: Közép-Németország vál. ellen győz 3:0.
Jan. 22. Párizs: Párizs vál. ellen győz 4:0.
Jan. 25. Bordeaux: Bordeaux vál. ellen győz 5:0.
Jan 29. Lisszabon: Portugália válogatott ellen veszt 0:1.
Jan. 31. Oportó: Oportó vál. ellen győz 8:4.
Febr. 5. Frankfurt: Dél-Németország vál. ellen győz 12:1.

A magyar csapat tehát öt győzelmet aratott és csak egyszer vesztett, a hat mérkőzés imponáló gólaránya pedig 32:6.