Gerevich Aladár (MAC) nyerte a Hősök kardversenyét

Maszlay (Tiszti VC) második

A műegyetem aulájában rendezte előkelő és szépszámú közönség előtt a MAC háborúban elesett vívói emlékére a Hősök versenyét. A verseny mezőnyéből hiányoztak nagy nevek, mert Piller, Kabos, Petschauer, Glykais nem indultak.

A verseny bővelkedett meglepetésekben, ugyanis az előmérkőzések során Gombos Sándor többszörös Európa-bajnok nagy meglepetésre kiesett a döntő küzdelmekből. Ugyanez a sors érte dr. Tóth Pétert is. A verseny képe egyáltalán nem mutatta, hogy a legnagyobb magyar versenyek egyikét vívták.

Hiányzott a vívók munkájából a technika, a taktikai érzés és az akciógazdaság. A zsűri, mint rendesen, most sem állt a helyzet magaslatán. A Gerevich. Maszlay-mérkőzésen, ahol Maszlaynak két parád riposztja tisztán ült Gerevich fején, a zsűri fordítva számította és így Maszlay téves ítélet alapján esett el a győzelemtől.

A Hősök-emlékversenye válogatóverseny az Európa-bajnokságra, de a mai versenyen nem láttuk azt a vívást, amellyel fel lehetne venni a harcot az olasz gárdával szemben. Nagy még nincsen formában, a többiek pedig közel nem jönnek még ahhoz a gárdához, amely azelőtt a magyar extraklasszist képviselte, egyedül Zirczy százados emelkedett ki remek vívásával a mezőnyből.

A győztes Gerevich mintha elvesztette volna félelmetes gyorsaságát. Úgy látszik, még nincsen formában, néha remek dolgokat csinált, néha pedig teljesen kihagyott.

Győzött: 1. Gerevich (MAC) 7 győzelemmel, 2. Maszlay, Tiszti VC 6 gy., 23 tuss, 3. Zirczy Tiszti VC 6 gy., 24 tuss, 4. Nagy (MAC) 5 gy., 5. Kovács (LASE) 4 gy., 6. Rasztovics (BEAC) 3 gy., 7. Gönczy (MAC) 2 gy., 8. Eckl (RAC) 2 gy., 9. Hámory, Tiszti VC 1 gy.