Észak- Amerikában mindenki naponta új fogkefét használ

Amerikából zseniális találmány indult el útjára: praktikus fogkefe ez, amely lehetővé teszi, hogy az emberek, szakítva évszázados szokásukkal, a jövőben akár mindennap vadonatúj fogkefét használhassanak.

Az újfajta fogkefekészlet egy állandóan használható nyél és hozzá tartozó kefebetét, amelyek olcsóságuknál fogva néhányszori használat után egyszerűen eldobhatók, anélkül, hogy a fogápolás költségeit megdrágítanák. A kefebetétek nem kemény sörtéből, hanem növényi rostokból készülnek, amelyek rugalmasságuknál fogva a fogakat ragyogó fehérre tisztítják és a foghúst sem sérthetik meg. E higienikus szájápolásnak korszakalkotó jelentősége van.

Köztudomású, hogy a huzamosabb ideig használt sörtefogkefe valóságos tenyészhelye a bacilusoknak és ha az ilyen fertőzött fogkefe kemény sörtéi a foghúst felsértik, az könnyen súlyos ínysérülést, foghússorvadást és foglazulást idézhet elő. Érthető, ha a mindennap új fogkefe, amely Rody néven világszabadalmat élvez úgy Amerikában, mint a nyugati országokban rövid pályafutása alatt páratlan népszerűségnek örvend. Bizonyára nálunk is nélkülözhetetlen szájápoló eszköze lesz minden intelligens embernek.